Trenutna cena kukuruza na tržištu i predviđanje njenoga kretanja

Da li verujete da će cena dostići 300 € po toni ??

• Da

Glasovi: 183 52,9%
  • Ne

Glasovi: 163 47,1%

• Ukupno glasača
    346
Од чега ти живиш до 1 Маја???
Prijatelju pre bi trebao da pitas ove sto od 10 hektara koliko je bilo do 90 godine maksimalno dozvoljeno u vlasnistvu KaKoo dodjose sada do 100 ili 200 I vise hektara I kupisse nove traktore I kombajne I masine OD PO 50-100 hiljade evra itdd itdd ,aaa NE da pitas mene od cega zivim do 1 Maja...
Ako nisam uspeo da za ovih zadnjih 20 god napravim neki stek I slamaricu da imam da NE moram da brinem nekoliko meseci ondaaa bolje da se obesim za prvu banderu ispred dvorista...

Nisam imao zivaca za cekanje i danas realizovana prodaja po 35,5 din/kg,meni dosta.Ovde na forumu rade se analize svetskog trzista pa se plasim da ne kiksnem u cekanju i zato prelomio_Ovih 5 tona sto je ostalo utrosicu za kucne potrebe i ako bude rata da nesto sameljem za palentu.E tako necu vas vise daviti sa cenama jer njih i najmanje ima

Mustang i tebi su znači takvi poljoprivrednici trn u oku.Mislio sam da si fleksibilan tip ali sam se očigledno prevario.Pre izvesnog vremena sam se mačevao sa likom iz okoline Kruševca, po njemu svako ko je evoluirao dalje od IMT 533/558 i kupio polovan zapadni ili nov Turski, Kineski, Velikomandarinski traktor iza sebe ima mnogo kredita, upao u dužničko ropstvo i taj nije čovek jer ne ceni mehanizaciju koju je kupio još pokojni deda i koja je dotrajala.Treba se učauriti u čauru na nivou 15 veka i uopšte se ne truditi ni za šta jer Bože moj ti se mučiš, radiš i sporo napreduješ a onaj drugi koji obrađuje 100ha se ne muči ništa, sve mu padne sa neba, samo treba ujutro da ustane, pogleda u nebo, zamisli želju, pukne prstima, izgovori abrakadabra, Oče naš i gotovo.Još bolje je što takvi misle da se u Vojvodini sve dobija za džabe i da oni plaćaju ceh za sve!Ja ne znam ko nam je veći neprijatelj od nas samih?!Srbija nije geografski pojam već pravac u psihologiji!

Ajmo ljudi da se ne raspravljamo više. Svako radi onako hoće i može. Kad će ko da proda svoju robu to je njegova stvar. Da li u žetvi, posle 3 meseca ili godinu dana sam odlučuje. I svako po svojim potrebama. Ja sam samo započeo da ovo sa ovim ratom neće da izađe na dobro u nekom dugoročnom periodu gledano. Daj Bože da se sve ovo dovede u normalu. Pa kome je rat dobar? Osim profiterima, kojih složićete se u ovakvom svetu ima baš mnogo. Mislim na političare. Njih za običan narod zabole ona stvar.
Inače sam danas zvao Stočar Ub kod njih je cena za kukuruz i dalje 27 dinara. Njima izgleda otkazali i internet i telefoni i tv.

Sto se tice prodaje zitarica svako kome trebaju pare proda i tad mu cena odgovara,ja sam prodao psenicu sve do kraja godine krenuli od 29din zavrsili na 31din.. trebale su mi pare uzeo sam djubrivo semena i vise ne razmisljam dal sam mogao da prodam po vecoj ceni..

@Matić nije tema da polemisemo o tome,vec smo mnogoo toga otisli van teme I bez ovoga..
Ja te reci nisam rekao koje mi ti stavljas u usta...,reci cu samo kooo je posteno zaradio I na znoj I radd njemu svakaaa cast...Ali mnogi nisuuu ...
Ja Sam samo odgovorio coveku koji me pitao kako prezivljavam do 1 Maja,Koo da meni treba milon evra da prezivim nekoliko meseci..
Znaci ako Neko I'ma od poljoprivrede da kupuju stotine hektara zemlje I Novi traktore I kombajne zasto Sam ja onda najveci problem pa da se cudiiiiii I da mu je cudnooo sto imam para da prezivim a da ne prodajem kukuruz pre 1 Maja???

Prijatelju pre bi trebao da pitas ove sto od 10 hektara koliko je bilo do 90 godine maksimalno dozvoljeno u vlasnistvu KaKoo dodjose sada do 100 ili 200 I vise hektara I kupisse nove traktore I kombajne I masine OD PO 50-100 hiljade evra itdd itdd ,aaa NE da pitas mene od cega zivim do 1 Maja...
Ako nisam uspeo da za ovih zadnjih 20 god napravim neki stek I slamaricu da imam da NE moram da brinem nekoliko meseci ondaaa bolje da se obesim za prvu banderu ispred dvorista...

Sta je briga ima da uzme lepe pare od drzave i ima uslova da aplicira za stanbeni kredit ...jos ako drugo dete lepota

Послато са SM-A705FN помоћу Тапатока

U Jagodini kod Zice cena 30 din do 17 posto vlage...
Etoo kakvim se prevarama sluzeee...
Znaci ako je meni kukuruz 14 vlaga a nekom 17 istaa nam je cena ...

Darko Dren sve si u pravu. Baš su ga preterali. Ali zato gazda Steva se samo širi. Uzeo je kod mene u Obrenovcu (odnosno u Orašcu) jednu zapuštenu farmu od bivšeg PKB-a (Kombinat Dragan Marković) i tamo ima 1700 tovnih bikova. I silnu zemlju je dobio kao pravo prečeg zakupa od Države. Čak sam čuo da diže cenu zakupa na 150-200 eura po ha. Bukvalno otima.

SRPS količina 10.000kg, kukuruz predat u oktobru i za oktobar se nisu računali troškovi lagera.

SRPS=NETO - odbici
Odbici= vlaga, sušenje, lom, defekt, primese (računaju se one stavke koje su van SRPS-a, ja sam imao sve u SRPS-u osim defekta koji je bio 2,2% pa su mi od neto količine oduzeli 0,2%)

Obračun za novembar, stanje 10.000kg:

lager 1%
troškovi ulaza 0,8%
troškovi kontrolne kuće 0,5%

1%+0,8%+0,5%=2,3%
10.000kg x 2,3%=230kg
230kg+20%(pdv)=276kg

Od ovih 276kg meni vraćaju 8%, ali ne u kukuruzu već u novcu po ceni koja je tada bila - pretpostavljam da se gleda cena na dan obračuna, za novembar je bila 25 din/kg.
(276kg x 8% =22,08kg 22,08kg x 25 din/kg = 552 din)
Tih 552 din mi uplate na račun, a na lageru ostaje 10.000kg - 276kg = 9724kg .

Obračun za decembar, stanje na lageru 9724kg:

lager 1%

9724kg x 1% = 97,24 kg (zaokružuje se na 97 kg)
97 kg + 20%(pdv)=116,4kg (zaokružuje se na 116kg)
116,4kg x 8% = 9,312kg

Meni isplate tih 9,312kg kukuruza (po ceni koja je tog meseca), a sa lagera se skida 116kg pa na lageru ostaje 9724kg-116kg=9608 kg.

Obračun za januar, stanje na lageru 9608 kg:

lager 1%
fumigacija 0,5%

1%+0,5%=1,5%
9608kg x 1,5% = 144,12kg (zaokružuje se na 144kg)
144kg + 20% (pdv) = 172,8kg (zaokružuje se na 173kg)
172,8kg x 8% = 13,824kg

Meni isplate tih 13,824kg (po ceni kukuruza u januaru), a sa lagera se skida 173 kg pa na lageru ostaje 9608kg-173kg=9435kg.

Obračun za februar, stanje na lageru 9435kg:

lager 1%

9435kg x 1% = 94,35kg (zaokružuje se na 94kg)
94kg + 20%(pdv) = 112,8kg (zaokružuje se na 113kg)
112,8kg x 8% =9,024kg

Meni isplate tih 9,024kg po ceni iz februara, a na lageru ostaje 9435kg - 113kg = 9322kg.

Znači na dan 28.02. stanje na lageru je 9322kg, što znači da je skinuto 10.000kg-9.322kg = 678kg (6,78%)

Napomena: sve ove transakcije se rade kroz dinare zbog obračuna pdv-a, ali je meni lakše bilo da napišem kroz kilograme (isto se dobije).

Edit: zaboravio sam da napišem da je od skinutih 678kg meni isplaćeno 54kg na ime pdv-a od 8% pa je onda ukupno skidanje 624kg (6,24%).
E to je deranje

Nazad
Vrh