Trenutna cena kukuruza na tržištu i predviđanje njenoga kretanja

Da li verujete da će cena dostići 300 € po toni ??

• Da

Glasovi: 183 52,9%
  • Ne

Glasovi: 163 47,1%

• Ukupno glasača
    346
Prodao bi i ja ali ovde agro djole placa 26d.a zica 27d.
Ja mislim da morace I Oni da dignu cenu,samo polako...
Sada koliko vidim mnogo koji nisu prodali u berbi kukuruza jurnuli sada da prodaju ,aaa gdee je semptembar I oktombar mesec I Nova berba kukuruza...,jos ga nismoo Ni posejaliii a kamoli da govorimo o berbi..
Moje misljenje Ako ovo potraje u Ukrajini cena u narednim mesecima moze samo da ide jos na vise..
Ubedjen Sam da do nove berbe cena nece pasti ispod 30 din sta god da bude pa cak I zabrana izvoza...

nije mi jasno kukurz na berzi skace a oni placaju bez pdv-a i jos par dinara manje moze se reci da je cena 34,13 minus pdv 😂

nije mi jasno kukurz na berzi skace a oni placaju bez pdv-a i jos par dinara manje moze se reci da je cena 34,13 minus pdv 😂
Sta tu nije jasno ,lovvv u mutnom I kooo kogaa za..beee
Pa zamislite u Jagodini placaju kukuruz 27-8 din na otkupnom mestu...a kod tog istoggg otkupljivaca u njegovoj apoteci cene vestackog djubriva I hemije I semenskog kukuruza nisu im nizee nego isteeee ili skuplje u odnosu na cene u vojvodini I ostatku Srbije... haosss staaa SE radiii...

Gledajte realnije, dobar i zdrav kukuruz je odavno otplovio, ostale su ovde losije robe koje se slabo traze i sad treba uciniti otkupljivacima da ne bi priznali fijasko i sopstvenu gresku vadice se na zabranu izvoza i nisku cenu.
Ti povremeno lupis nesto,pa ostanes ziv! Ima dovoljno ,,dobrog i zdravog" kukuruza na lageru u Srbiji.

Ima dovoljno je relativno, ali da je ostao sav zdrav je netacno i na nekom ce se lomiti kola. Sve su to DOO firme.
Da li ti radis u fitosanitarnoj inspekciji ili u ministarstvu poljoprivrede ili u nekoj analitickoj kuci...pa znas da je preostali kukuruz toksican!? Logicno je da prvo prodas losiji kukuruz a zdraviji ostavis za kasnije...zar ne?

Kod mene su troškovi lagera kukuruza:

ulaz 0,8% + pdv
troškovi kontrolne kuće 0,5% + pdv
fumigacija u januaru 0,5% + pdv
mesečni lager 1% + pdv

Nazad
Vrh