Trenutna cena kukuruza na tržištu i predviđanje njenoga kretanja

Da li verujete da će cena dostići 300 € po toni ??

• Da

Glasovi: 183 53,4%
  • Ne

Glasovi: 160 46,6%

• Ukupno glasača
    343
Šandore, jesi krunio kukuruz?

Cena koja bi mogla biti postignuta u martu bi bila maksimum 21-22 din, ako inflacija bude rasla (a hoce) to ce biti kao ovih 18-19din. Ovo trenutno jacanje dinara sto sada vidite je cista racunica drzave jer znaju da ljudi sada mahom menjaju devize jer idu novogodisnji praznici (putovanja, pokloni, itd) i sada im je sansa da povuku sto vise deviza sa trzista za bagatelu (jer ljudima treba novac odmah i sad).
I dalje sam pobornik onoga da se treba kockati, ali u granicama normale da ne predje u alavost...
Ako vam odgovara cena od 18-19 din (mislim da je puna kapa u ovom momentu, jer se racunalo na dosta manje para za ovaj period godine), nemojte se zezati...
Zabrane izvoza kako sada stvari stoje ne bi trebalo da bude, ali nacice vlast nacina da ucari i na izvozu kroz povecane namete izvoznicima (redukcije cena dozvola za izvoz) koji ce se jedino seljaku odraziti na dzep.

Ovo sto pricam je cista racunica, ne bi valjalo da racunate koliko sada dobijate a koliko dobijate na prolece (inflacija je sredstvo monetarne politike u nasoj drzavi, a ne posledica "lose godine")...
Ovo sad je dobra cena, za par dana moze da skoci za 2 dinara (primera radi), i onda kad bi pala svi bi rekli "mnogo je malo", a bilo je extra dva dana ranije.
A ako kojim slucajem na prolece bude 21 dinar, mislicete da ste izgubili 2 dinara...ali verujte da niste, priblizno isto ce vredeti tih 21 kao danasnjih 19 din...
A ako se ovi sa vlasti necega dosete i obore cenu, mozete izgubiti zaista i do 10 din (pu pu daleko bilo, ne dao Bog nikom)...

A svi navijajmo da ne bude ovako kako ja mislim da ce biti, nadajmo se samo dobrom!

P.S. Ako neko ima zivaca neka mi samo u par recenica napise koliko je ovo zaista dobra cena za vas, jer ja samo pretpostavljam da jeste.

Kod nas trebuju za Ruse, sve odavde iz sela ide njima.... oni placaju za kukuruz po mojim saznanjima 25- 28 Rsd, samo se to nas ne tice ...

Eh Kengur, kako možeš ovu našu metropolu da nazivaš selom. :D :D

Je l' znaš možda koliko je kod Trifunovića? Ja tamo imam na lageru kukuruz. :ppozdrav:

Ja danas krunio 20t smo mi je bilo u hangaru, bogme dosta vlazan bio nisam mu merio vlagu a i pocelo je po koje zrno da crni...

Znam jedino da je kod Maje u ZZ po 18 rsd i to čuh juče onako neformalno, rekoh da javim ovde. Nažalost za Trifunovića nisam čuo da radi, ali i cena po 18 mi dobro zvuči samo se bojim proleća, šta će biti...

U adi danas u agro grnji 17.80 sa pdv jus kvalitet.Provereno oko 12 sati!Nije losa cena al bi trebalo jos malo da raste da bi poceli ljudi da krune :D

Nazad
Vrh