Trenutna cena kukuruza na tržištu i predviđanje njenoga kretanja

Da li verujete da će cena dostići 300 € po toni ??

• Da

Glasovi: 183 52,9%
  • Ne

Glasovi: 163 47,1%

• Ukupno glasača
    346
Ovde traze nakupci da se pakuje po 45kg . Imam uglavnom kukuruza za prodati kuci ali u dzambo vrecama. Na vrecu ne prodajem, nije da nebi ali ne za tako malu razliku . Navratio jednom jedan pijacar sa kombijem , kaze posto 1t da mu povrecam po 45 kg . Ja se pravim lud , pitam sto po 45kg , da nije to malo neposteno ? On kaze nije ,kao on prodaje na dzak , i ima cijenu jednog dzaka , kilogrami se napominju , a kupci se nebune kao bitno im je kolko vreca dovezu kuci a komsije gledaju itd . Uglavnom sve posteno . Ja mu ispricam da sam jednom setao pijacom u BL i kao pitam kolko je vreca kukuruza , nakupac kaze tolko i tolko . Ja pitam jel sigurno 50kg , izgleda mi omalena . On kaze : nisam ja pakovao , ako je seljak mene prevario i ja sam vas . :mad:
I zato necu da ti pakujem po 45 . On naravno kaze , ima ko oce.

I od mene traže da im prodajem džakiran kukuruz ali mi se to ne radi. Džakiraj, pa na palete, pa sa palete na kamion redjaj... Za dva dinara više nego na veliko (koliko mi nude) mi ne pada na pamet to da radim.

U suštini ima neka mera koje se zove " na džak" i nije definisana koliko je kg u tom džaku tako da nikoga ne varaju, jedni prodaju na džak drugi kupuju na džak,kile se ne spominju,svako ima svoju matematiku.

Kod nas su skupljali prašinu ispod krunjača,pa filovali džakove,pakuje tu oko 47kg ostalo filuje prašinom.Ali nešto ne videh da se obogatili.

Kod nas je zadnjih 10god sve išlo u 25kg,lakše za manipulaciju i kičmu,a poljo apoteke neće da uzimaju 50kg.

Da je danguba jeste,da može da se zaradi više,moglo je bar kod nas pre 15 godina kad svi redom kupovali,sad dodje čovek koji gaji začeve i kupi jedan džak.

Poslednjih 6 godina prodajem sve sa njive.

U suštini ima neka mera koje se zove " na džak" i nije definisana koliko je kg u tom džaku tako da nikoga ne varaju, jedni prodaju na džak drugi kupuju na džak,kile se ne spominju,svako ima svoju matematiku.
Jeste donekle . Prodavao sam i ja kupus i paprike na pijaci na dzak , ali zato sam ispricao sta kazu na pijaci . Kaze u prevodu prevario vas seljak ...

Kod nas na pijaci ide i 10 kg prekrupe.
Pre 20 i više godina išlo je samo 50 kg, sad se jako malo prometuje žitarica subotom na ,,stočnoj" pijaci u Pančevu!

Код нас у Врбас је једно време долазио неки лик из Турије имао свој круњач и раднике и они су крунили кукурузе и паковали у џакове 48кг. Сав тај кукуруз је ишао негде доле он га је откупљивао од нас и терао га негде на продају.

Kad ode za u selo,na pijacu ide 50kg. Dok su sverceri dolazili vezivali smo konja de gazda kaze. Je** mi se sta ce on reci, nek kupac pita koliko ima kila.

Продавали смо кукуруз некад у Босну Фикрету возом је то ишло,па и камионом џак је морао бити 50кг а цена се уговарала по кили без обзира на џак узицу ко утовара истовара...За ово од 45-48 кг први пут чујем!

U radnji (autodijelovi ) sam drzao vremenom raznorazne brendove antifriza . Jedne godine je jedan proizvodjac , ili trgovac neznam iz Srbije bio najpovoljniji u ponudi pa reko da nabavim . Kasnije smo skontali da flasa nije 1 litar , doduse i pisalo je , nego 1kg ?? o_O Pored toga pise da je razredjen 1:1 sa vodom -36 , a kad se mjeri ono -28 o_O Nisam vise drzao taj antifriz . Ljudi navikli da kupe npr 3 flase ako nanovo sipaju . Sta da naidje jak minus pa da bude belaj .

Mi kad smo prodavali na dzakove, islo je 48kg u dzak, po zahtevu kupca, a mislim da ga je on dalje prodavao po 50kg

Драле Јел баш био из Турије или Надаља?
Уфф сада си ме бацио на размишљање, ево да будем искрен нисам сигуран давно је било. Не могу имена да му се сетим, а не знам имам ли га где у старом телефону.

Nazad
Vrh