Trenutna cena kukuruza na tržištu i predviđanje njenoga kretanja

Da li verujete da će cena dostići 300 € po toni ??

• Da

Glasovi: 183 52,9%
  • Ne

Glasovi: 163 47,1%

• Ukupno glasača
    346
Сетио сам се како се зове Стева Кудра, е сада одакле је јбм га да ли је Турија или Надаљ толико не могу да напрегнем сиве мождане вијуге. 🤣

Сетио сам се како се зове Стева Кудра, е сада одакле је јбм га да ли је Турија или Надаљ толико не могу да напрегнем сиве мождане вијуге. 🤣
Ahhaha jel ovo replika Čkalje iz kamionđžija kod sudije, fali samo "al znam gde živi". 🤣🤣🤣

На њега сам баш и мислио он је Надаљчан али нема ни везе.

Al ga komplikujete :D u džak od 50kg išlo 50 u džak od 25 išlo 25kg.Ko je uzimao na par džakova svaki se meri,ko je uzimao veću količinu,sam odabere sa gomile 10% džakova koji se mere i to je to.

Ranije dok smi brali kukuruz pa ga krunili u zrno, nikad kamijondjijama nismo napunili vrece na 50 kg. Svi su trazili 48 kg.
E sad da li su oni zaj… ove po radnjama, u sta ne verujem, ili je opet onaj napaceni seljak prilikom kupovine bio nasamaren, ne znam
Ni jedne, ni druge, nasamare na kraju sebe.
Sve te pare tako zarađene, daju pre ili kasnije ili onkologu ili u manastir Tumane, samo kasno bato, kasno bude...
Nije džabe stariji narod govorio
- Kako radio, tako i vajdio i
- Tuđa muka ne gaji unuka
Nije to narodna mudrost, već viševekovno iskustvo.

Poslednja izmena:
Kad sam bio mlad '80 pomagao sam ćaletu koji je preko zime tamićem nosio kukuruz i
BiH u naš kraj na pijacu.Ne da nikom nije padalo na pamet da sipa manje nego je obavezno da vaga zakuca gore momački samo da može da se veže jer su vreće bile već korišćene za brašno.Kad su se pojavili hibridi tipa zp704 kaže jedna žena,jesi normalan da mi se koke podave koliko je krupao zrno.Tada smo birali hibride iz grupe 400 da bude sitniji i crveniji.Tada ako bi te uhvatili da je manje nebi prošao bez batina.

Ranije dok smi brali kukuruz pa ga krunili u zrno, nikad kamijondjijama nismo napunili vrece na 50 kg. Svi su trazili 48 kg.
E sad da li su oni zaj… ove po radnjama, u sta ne verujem, ili je opet onaj napaceni seljak prilikom kupovine bio nasamaren, ne znam.
Oni su tražili da se pune na 48 a 90% su bili 50kg.Dokazano,Čak sam se i posvađao sa ovim što krune jer kada je počeo da računa po 48kg a mi nismo znali.Rekao sam im da skinu 2 džaka.Oba 50kg i iz besa mi je ostavio 2 džaka.U to vreme nije bilo digitalne vage a nisam imao običaj da kontrolišem koliko pune jer sam znao da ne mogu precizno izmeriti.

Ne, ne! Imam vagu, nije digitalna, ona metalna koja meri do 200 kg bas tacno i iz starta podesili vagu uvek na 48 kg po njihovoj zelji. Tako da uvek sam bio ili ja ili otac taj koji skida vrece sa vage!
Ta fora nije mogla proci!

Ove godine moj tast bas lepo prosao,posto mu placam arendu za jedno jutro 200e a drugo 1200 kg kukuruza

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Ne, ne! Imam vagu, nije digitalna, ona metalna koja meri do 200 kg bas tacno i iz starta podesili vagu uvek na 48 kg po njihovoj zelji. Tako da uvek sam bio ili ja ili otac taj koji skida vrece sa vage!
Ta fora nije mogla proci!
Ovako se i kod nas radilo.
Secam se nekog Mice iz Krusevca taj je stalno grickao kukuruz kao proveravao kvalitet pa ga nazvali ovde "mica gricko" u zadnje vreme je dosao na 46kg u dzaku! Znam da sam ga bio "tovario" kako te nije sramota da zbog jedne vrece uzimate 4kg. Kaze, cuti mali i radite tako, jer 100% znam da su ljudi tamo to placali kao 50kg i to se znalo, jer imam rodbine okoline Brusa i Aleksandrovca do Kopaonika. Kaze teca kupovao kukuruz, zamisli dosli do 46kg sramota! 😂

Ajd do pola kile po dzaku pa ajd… al 2 ili cak4 pa to je krajne bezobrazno… ja svakom dam po pola kile il vise ne zato da dam nego sta znam ako necija vaga meri procenat manje da se ne uvredi covek ako me proverava…

Rade to i sa djubrivom samo sto mi ne merimo.. Kod nas covek ima rasipac koji ima vagu u sebi i pre 2 godine kupio nekoliko paleta brendiranog vestaka kad su sipali celu fali 40kg od tone.. Nacnu drugu premere na vagi 10 ak dzakova svaki 24 kg...

Rade to i sa djubrivom samo sto mi ne merimo.. Kod nas covek ima rasipac koji ima vagu u sebi i pre 2 godine kupio nekoliko paleta brendiranog vestaka kad su sipali celu fali 40kg od tone.. Nacnu drugu premere na vagi 10 ak dzakova svaki 24 kg...
Oduvek bilo tako,uglavnom dzakovi u minusu... Dok je jos radila Azotara Pancevo,uzimao sam djubrivo na ,,kamion",na 25 tona je negativna razlika bila 600 kg!

Nazad
Vrh