Trenutna cena kukuruza na tržištu i predviđanje njenoga kretanja

Da li verujete da će cena dostići 300 € po toni ??

• Da

Glasovi: 183 52,9%
  • Ne

Glasovi: 163 47,1%

• Ukupno glasača
    346
Sto se tog prevoza tice msl da ide ovako. Oni iz Sjenice voze ovamo nesto i u povratku natovare kukuruz pa voze nazad. Ne znam koliko bi tada izasao prevoz ali sig jeftinije. Ali msl da oni tamo imaju malo stoke i msl da vise trguju sa Kosovom. Nisu oni bas naivni za trgovanje.

Zato je i kukuruz u mp 35+ dinara.
26-27 otkup .Min 2-3 din prevoz.
Onda dzakiranje,placas rad i dzakove.
Izadje bar 31,ako pakujes po 48 kg.
To je varijanta na crno.
Ako uvedes kroz papire na tih 30 din ide 10% pdv.
Pa nabavka izadje 33 dinara .Plus onaj dinar za dzakiranje.
To je 34 dinara.

Dalje.
Ako ga prodajes po 36,zarada nije 2 dinara vec 1.8 din.
Placa se 20 para porez mesecno na razliku nabavna - prodajna cen.

Dalje
Na kraju fiskalne godine,od tih 1.8 dinara ,zarade,drzava ti uzme jos 10 ili 15% na zaradu.
Vec smo ispod 1.5 dinara...
Itd,itd....
Lepo sam rekao da vecina ne vidi dalje od oranice jednom godisnje i ponekad pogleda u nebo.
I onda kazu,trgovci im piju krv...
Pogresna adresa...Krv pije pdv,porez,porez na dohodak,porez na dobit....

Nebitno skroz...
Ako bude otkup 30,u Sjenici ce biti 42+....

Lepo sam rekao da vecina ne vidi dalje od oranice jednom godisnje i ponekad pogleda u nebo.
Pokušao sam da te razumem sve do ove gore rečenice..
Ma da nama teče med i mleko. Jednom godišnje pogledamo u nebo i to je to. Sve se samo sadi a časte nas ulaganja.A i zemlju koja je kapital ili investicija izgleda džabe dobili.

Sve to godinama treba graditi i uciti
Mnogo znanja i umjeca je potrebno za efikasan ucinak u ratarstvu
Trgovina zahtjeva isto dugogodisnji posten rad i ostvarivanje kontakta sa kupcima koji ce opet dolaziti

Sent from my SM-A315G using Tapatalk

Sasha015, kažeš pakuješ ga po 48kg. Koliko taj džak ima kg kada ga prodaješ tj koliko kg naplaćuješ kada ga prodaješ? Čuo sam negde za to da se puni u džak 48 kg ali mi nije bilo jasno zašto?

Opet ja moram ići da rušim vlast,jebaji ga.Sva je sreća pa smo tu po godinama.:osmeh:.Kad je bio Sloba bilo mi neprijatno,stariji čovek.:haha::haha::haha:

Poslednja izmena:
Sasha015, kažeš pakuješ ga po 48kg. Koliko taj džak ima kg kada ga prodaješ tj koliko kg naplaćuješ kada ga prodaješ? Čuo sam negde za to da se puni u džak 48 kg ali mi nije bilo jasno zašto?
Stara mera dok su isli za Bosnu, navodno je sama cena dzaka bila stavka finansijski kao 2kg kukuruza.
I bila je stavka kqd prodajes npr vagon to je 200 dzakova puta cca 25di n to je 5000din.

Mi smo uvek pakovali tačno 50kg,a kad smo prešli na 25kg isto tako tačno 25kg.Ambalažu i rad smo naplaćivali većom cenom.Kome se nije svidjalo može da otvori gepek pa da dobije po ceni na silosu iskipovan u isti.

Ja sam godinama prodavao 100 tona džakirano godišnje i sve jedan džak sam vezivao lično. Većinom su sipali 47-48 kg u džakove. Pojavi mi se jedne godine lik, negde 2003, kaže plaćam Ns 640 2 dinara više od Pionira. Pionir sam imao u rinfuzi u šupi, došao nasuo neku količinu i izmerio, ja nisam baš gledao koja je kilaža, on sav prebledeo i kaže: Prike, ovo mi ne treba ni džabe! Teo ja da ga oteram u majčinu ali se smirim i pokažem mu kotobanju sa 640 ali u klipu. Kruni on ručno i meri neko lonče, baš neki loš kukuruz bio, kaže ovo meni treba, daću ti 2,5 din više. Pomislio sam da je lud al vidim da nemam tog sranja za dva kamiona od 6 tona i ponudim mu sa drugog placa da krunimo koliko fali ZP 677. Kaže može ali 2 dinara manje. Uglavnom da ne dužim, 640 je bio crvenkast i izgledao puniji džak zbog lošijeg hektolitra od Pionira, 677 je najlošiji ht bio ali nisu hteli zbog boje da ga kupuju na pijaci...Uber prevarant...Ladno smo sipali 43 kg u džakove...

Nazad
Vrh