Trenutna cena kukuruza na tržištu i predviđanje njenoga kretanja

Da li verujete da će cena dostići 300 € po toni ??

• Da

Glasovi: 183 52,9%
  • Ne

Glasovi: 163 47,1%

• Ukupno glasača
    346
Ja cekam cenu 29 da se uklopim u sta sam sebi zacrtao a 31 bi isao pevajuci po ulici

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Kod nas bila 28,a kad sam ja skinuo i otisao na vagu onaj mi rece od danas 26.3

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk

Kod nas je moglo u jednom momentu da se dobije 29 din za 15% vlagu, ali bila je guzva sa kamionima.
meni sav rod stoji uskladisten cekamo 29-30 ....

Samo polako i bez nervoze. Posle ng i svih praznika a vise mislim od kraja januara ima da skoci cena i kukuruzu i psenici. Svasta se desava u svetu. Nek ozbiljne igre su u pitanju. Kao sto im je skocila cena struje tako ce ovo da skoci. Dakle samo polako. Strpljen spasen.

Ja mogu da kazem sta diktira cenu kod nas. Mi smo manji proizvodzaci, vecine povrsine su pod psenicu, jecam, detelina i oriz(ne znam jel isto i na srpski). Kod mene u selo ima tip ko trosi 3 tone kukuruz dnevno i on kaze da nije mogao da uveze iz Bugarske jel citav rod otisao za Kine, ista prica i sa Grckom. Zadnja tura je kupio od Bitola po cenu od 15+pdv ( 28+pdv) vlaga 16-17% u oktombar. Po mom mislenju na balkanu cena ce zavisi od Kineza. U Bugarskoj veca poljoprivreda je u ruke Izraelaca, tako da njihov kukuruz nece biti plasiran po balkanu. Cenu u Makedonje moze srusiti samo uvoz od Srbije a posto ova godina nema sta da se izveze, kod nas je trka da se snabdu svi koji zive od kukuruz, kako sto je tip iz moje selo. Inace on ima zivinarska farma i zivi samo od to. Makedonija ne moze zadovoliti vlastite potrebe za kukuruz i mora uvek da uveze.

Da li je to američki kukuruz skuplji od našeg za 0.22 din. I oni nas prešišali. Vodili smo 8 din. sad gubimo🤣🤣🤣

Нисмо конкурентни кад нам је куруз лошег квалитета јбг па сви одкупљивачи бегали од њега Јесенас...или ајд као да примимо и ако је велика влага,токсини некако ћемо се помучити за вас🤣

Nazad
Vrh