Trenutna cena kukuruza na tržištu i predviđanje njenoga kretanja

Da li verujete da će cena dostići 300 € po toni ??

• Da

Glasovi: 183 52,9%
  • Ne

Glasovi: 163 47,1%

• Ukupno glasača
    346
Za sve vas u čijim krajevima otkupljivači ucenjuju sa cenom i budu niži i po nekoliko dinara (mislim na sve južno od Save i Dunava), a pri tom imate robe da napunite jedan kamion, nadjete kamion i terate gde je bolja cena. Ja moju robu vozim i na preko 150 km udaljenosti, platim prevoz i budem u plusu nego da sam dao lokalnim derikožama. A da ne pričam koliko sada ima otkupljivača koji šalju svoje kamione.

Je l znas mozda neku infirmaciju za nas kraj, je izasao neko sa nekom cenom?u Jagodini jos nema nista.
Nemam pojma ni ja nisam cuo da je neko izasao sa cenom,Jagodinci cute jos uvek ne znam De Heus koliko placa...to kad krene skidanje znace se,jos niko nije krenuo kod nas

Послато са SM-A705FN помоћу Тапатока

Za sve vas u čijim krajevima otkupljivači ucenjuju sa cenom i budu niži i po nekoliko dinara (mislim na sve južno od Save i Dunava), a pri tom imate robe da napunite jedan kamion, nadjete kamion i terate gde je bolja cena. Ja moju robu vozim i na preko 150 km udaljenosti, platim prevoz i budem u plusu nego da sam dao lokalnim derikožama. A da ne pričam koliko sada ima otkupljivača koji šalju svoje kamione.
U pravu si, ja bih prodao nekih dva vagona e sada ako je razlika 4-5 dinara ja gubim 100000 to je mnogo na ovakav prinos.Bolje i pola da platim nego da izgubim sve.

U startu uvek tako bude,jos ako dodje direktno na njivu cena uvek bude tri din manja a mozda i vise..nego ovde ljudi nemaju gde kukuruz kad rade u zrnu i odmah ga sutnu na otkupno mesto a oni jedva cekaju takve ..

I meni trebaju pare, ali zašto da ga šutnem po 22 din lokalnom otkupljivaču, kad na mestu koje je 100 km od mene mogu da dobijem 26 din... I prevoz me izadje 1 dinar, tako da 3 din na 25 tona je 75.000 din. Zašto da mu poklonim 75.000???

Ali ljudima je mrsko da kipaju kod kuće pod šupe pa da nagrću lopatama na pužni, ili da drže u prikolicama pa da pretovaraju u kamion... Najlakše je oterati i izručiti u jamu na silosu.

Ja sam sav suncokret kipao kući i držao po prikolicama, pretovarao ga, oterao ga u Pećince po 60 din, a na lokalu sam mogao da dobijem 55 din...

Pa to je ta poenta,vecina hoce iz njive odmah da ga sutne i uzmu ljudi pare jel im treba a hiene to vole i tako se oni bogate..

Kod nas cekaju preleminarne rezultate iz Vojvodine pa da onda odluce na koji nacin ce nam uzeti 4-5 dinara u startu.Ono u sta sam ubedjen, kukurz ce biti 30 najmanje mozda i pre zime.Koliko vidim kod nas je prinos od 500-3000kg po hektaru.Ljudi nemaju za sopstvene potrebe.

ako vam vec nude 26 dinara kako vidim sto pisete znaci ide na zimu,prolece lagano do 30 pa i preko kao do sale....farm comerc pao vec na 22.80 na 14%vlage

Aj polako ljudi, svake godine u ovo vreme ista panika . Koja visoka cena??? Pa jel vidite da sve ode 100% gore. Od veštaka, hemije hrane, gorivo preskupo. Ova cena je sranje, rod isto tako, ja lično čekam veću.
Pa niko nije ni rekao da je ovo visoka cena? Smesna prica....na 30m/kj prosek na i cenu 26din pun **greška love na sve ostalo

Nazad
Vrh