Trenutna cena kukuruza na tržištu i predviđanje njenoga kretanja

Da li verujete da će cena dostići 300 € po toni ??

• Da

Glasovi: 183 52,9%
  • Ne

Glasovi: 163 47,1%

• Ukupno glasača
    346
Sve ce to polako da krene na gore i da se polako podize. Isto msl i za soju, suncokret i psenicu. Samo da se zahukta zetva kukuruza. Mnogi ce se negativno iznenaditi sa prinosom a onda ce i ovi otkupljivaci videti da nema robe koje i ovako nema po silosima a traznje za izvozom postoji. Dakle mora ce se cena podici. Vrlo brzo.

Sve ce to polako da krene na gore i da se polako podize. Isto msl i za soju, suncokret i psenicu.

Искрено, као сточар, надам се да неће. Раст тих цена не прати и раст цена меса и млека, и толико је постало неиздрживо да и велики одустају. Стално се смањује број стоке, али овог лета је катастрофално. Домаће месо и млеко ће постојати само у траговима.

Mi kao izvoznici za BiH imamo jako smanjene kolicine. Juce mi covek odustao od kamiona stocnog brasna jer je preskupo. Kaze bolje da nema u radnji nego da ga plati preko 20din na kamion.

Kod nas je brašno Tip 500 stiglo na 40 dinara.Stočno ne znam koliko je trenutno jer ga menjam za pšenicu u paritetu pa me cena ne tangira mnogo.

Psenica je sva prodata,kukuruz unapred u velikoj meri,soja takodje,naravno da ce otkupljivaci pricati pricu,slabo ce da love u mutnom ove jeseni,razumimo ih

Послато са moto g(9) plus помоћу Тапатока

Kako od 500 kg mlevenjem dobijes 600 kg?
100 kg krede?
U paritet se mora ubaciti i hlebno brasno.
Od 1000 kg psenica dobijes xx hlebnog i xx stocnog.

To je procenat izmeljavanja sto nema veze sa Maticevom trgovinom. Matic za 1kg psenice dobije 1.2kg stocnog. To otprilike i odgovara uslovima trzista i da proda psenicu i kupi stocno za kesh.

Dragan.kovacev nemam pojma koliko ce kila kod mene na njivi biti. Nrma sta da se iznenadjujem sve je realno. Godina je takva i to je to.

Nazad
Vrh