markojx
Član
Srbija ima razvijeno stocarstvo bice velike otimacine za kukuruz
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Trenutno je tako ali kad dodje proljece mogao bi na 28 29 dinara ako nece vec na 30Ona Matif berza kukuruza pokazuje cenu oko 220 evra do sledeceg leta.
To je oko 26 din.Po.srednjem kursu.
Ne znam ko bi ovde platio vise od toga,pa da i nije rodilo nista.
Vecina i dalje zivi u nekoj zabludi,da postoji domaca potrosnja kukuruza za stocni fond.
Ne,samo za izvoz.
Uostalom videcemo.Al 30 dinara necemo,sve dok je 220e u okruzenju.
Na Suvoj planini, samo je.. ih voda,ode sve kroz hidrocentraleMarko gde je to toliko razvijeno stočarstvo?Koji je region najrazvijeniji?
A Sasha015 dve strane nazad kaže da ne zna ko bi platio 26, tome se možemo samo nadati.Koji trilovi majko mila. Biće da je Nedimović napravio profil ovde pa nas navlači.Ja sam jedan deo dao po 27 din.
Darko ko tolko placa, i jel to cena sa pdv-om.Ja sam jedan deo dao po 27 din.
Evo da citiram dragana... Mislim da je stvarno krajnje vreme da skontati da rod nema nikakve veze sa cenom..Mislim da treba da prestanemo da špekulišemo oko cene naspram roda u Srbiji. Krajnje je vreme .
Poslato sa ELE-L29 pomoću Tapatoka
Samo je jos bitno naglasiti "rod u Srbiji", kad bi rod na svetskom nivou bio umanjen onda bi to uticalo na cenu, a ovako mi to sto imamo u poredjenju sa svetskim silama dodjemo kao igla u plastu sena..Evo da citiram dragana... Mislim da je stvarno krajnje vreme da skontati da rod nema nikakve veze sa cenom..
Pa nismo baš igla, zar nismo 8 svetski izvoznik kukuruza u svetu. Nije baš da smo neka buranijaSamo je jos bitno naglasiti "rod u Srbiji", kad bi rod na svetskom nivou bio umanjen onda bi to uticalo na cenu, a ovako mi to sto imamo u poredjenju sa svetskim silama dodjemo kao igla u plastu sena..
Pa dobro ne bas igla malo sam ga posolio ali jesmo jako mali. Jesmo mi na 8. mestu ali samo sa 1.8% ukupnog izvoza na svetskom nivou dok prve tri Amerika, Brazil i Argentina imaju skoro 60% udela. Znaci ako je kod nas u odnosu na "normalnu" godinu rod umanjen za recimo 50%, a kod njih je povecan za 2% znaci da je u proseku vise kukuruza na svetu kao u normalnoj godiniPa nismo baš igla, zar nismo 8 svetski izvoznik kukuruza u svetu. Nije baš da smo neka buranija