Trenutna cena kukuruza na tržištu i predviđanje njenoga kretanja

Da li verujete da će cena dostići 300 € po toni ??

• Da

Glasovi: 183 53,4%
  • Ne

Glasovi: 160 46,6%

• Ukupno glasača
    343
Ljudi ajde da vas čujem da li je neko nešto čuo o zabrani izvoza od 01.01.2011god.?Kod mene po gradu je počela ta priča pa reko da li je još neko nešto ne daj Bože čuo o tome. :zli: :zli: :zli:

Ja pre tog roka sve prodajem, kupim euro i skrstim ruke :ppozdrav:
Post je spojen: [time]1291230269[/time]

Ma sta Vam je,odkud bi to smeli da urade,kada bi to uradili potpisali bi sebi smrtnu presudu,to je neko od trgovaca pustio buvu da svi navale da prodaju kukuruz :cao: :cao:

Ma kakva smrtna presuda,to je plus za njih od biraca koji zive u Beogradu jer ce zabranom izvoza,biti niza cena hrane.A za Beograd mora da bude svega i to dzabe....

ja sam isto čuo za zabranu.takođe i da će kukuruz na proleće pasti na 12.din.koliko je i na svetskom tržištu otprilike.U ovu informaciju ja ne verujem sa jedne strane,ali uzevši u obzir da je država dužna Rusiji za gas da izmiri dugovanja u kukuruzu do nove godine,jer je ista izgorela u požarima, ima smisla sa psihološkog aspekta.Ljudi će se poplašiti i nuditi kukuruz odmah što može dovesti do pada cene zbog povećane ponude.
to se već desilo proglašenjem svinjske kuge pre dve nedelje u Sremu.rezultat je zabrana izvoza živih svinja iz Srbije još tri godine!!!kome li to ide u prilog pitam se baš??

EU ove sezone ima rod kukuruza oko 2 miliona tona manje nego prosle .Prosle sezone su uvozili clanice 2.9 miliona tona ,a sad se ocekuje uvoz od oko 5 miliona tona.Veruje se da ce biti uvoz od nekoliko 100 hiljada tona iz istocne evrope.To je clanak iz madjarske,izvor je njihova novinska agencija MTI.Verujem da mozete i vi da donesete neke zakljucke na osnovu ovoga-ako se moze njima verovati ::namigivanje::

ZRENJANINAC je napisao(la):
Ljudi ajde da vas čujem da li je neko nešto čuo o zabrani izvoza od 01.01.2011god.?Kod mene po gradu je počela ta priča pa reko da li je još neko nešto ne daj Bože čuo o tome. :zli: :zli: :zli:
Nenzma sta da kazem :sta: mozda ce i uraditi tako nesto da "kao spasu stocarstvo" :sta: mada sumnjam.....briga njih za stocarstvo.Tako su i Rumuni prosli.Ostali na 20% stocnog fonda :udri:
Izvinjavam se za :off_topic:

tamara1611 je napisao(la):
One godine kad je Milosavljevic zabranio izvoz,unazadio je poljoprivrednike za min 5 god.
E vala je stvarno tako.I te godine smo trebali dobro zaraditi kada su cene usled izvoza krenule gore i onda nas presekoše.Ova govorkanja po TV-u možda opet navode na nešto tako.

E tako nam je to.Sta smo hteli to smo i dobili.Privatizacija izvrsena i svi otupni centri(silosi)u rukama tajkuna.....I onda kada za 10,15,20 godina dodju na vlast tamo neki kom..isti i sve im uzmu,pa cak i mekane stvari,onda njihovi sinovi i unuci kazu pa to je od mog dede,dedovina...Epa nije,to je ukradeno od naroda ..MARS~!

tamara1611 je napisao(la):
E tako nam je to.Sta smo hteli to smo i dobili.Privatizacija izvrsena i svi otupni centri(silosi)u rukama tajkuna.....I onda kada za 10,15,20 godina dodju na vlast tamo neki kom..isti i sve im uzmu,pa cak i mekane stvari,onda njihovi sinovi i unuci kazu pa to je od mog dede,dedovina...Epa nije,to je ukradeno od naroda ..MARS~!

Ja nisam ni od onih porodica kojima su uzeli komunisti, ni od onih koji su bile sluge. Ali cuo sam da su bogatasi pre 1945 bili sve nego posteni. A vazilo je i tad k'o i sad! Ne mezes se obogatiti na posten nacin!! Pogotovo ne kao seljak! Izvinite za :off_topic:

E, boli me k..., mogu da rade sa hoce, zabole me, meni je lepo, uzivamu ovome sad i ovde i mislim gde cu za novu godinu, Dubai, Atiina, Prag...
Bice novca, ne brinite se.

Gde god da odemo,ostajemo isti oni koji smo i kod kuce.....pa cak i otisli na mars.Znaci mozes ti da odes bilo gde bices to sto jesi!

DusanA je napisao(la):
E, boli me k..., mogu da rade sa hoce, zabole me, meni je lepo, uzivamu ovome sad i ovde i mislim gde cu za novu godinu, Dubai, Atiina, Prag...
Bice novca, ne brinite se.

Sa Almex turistickom agencijom...

Nazad
Vrh