Trenutna cena kukuruza na tržištu i predviđanje njenoga kretanja

Da li verujete da će cena dostići 300 € po toni ??

• Da

Glasovi: 183 53,4%
  • Ne

Glasovi: 160 46,6%

• Ukupno glasača
    343
A sta mislite ako ovi,zbog poskupljenja hrane,stave zabranu na izvoz kukuruza do juna ili avgusta?Sta mislite koja ce cena kukuruza tada biti.Slusao sam guvernera NBS,i kz=aze da je razgovarao sa resornim ministarstvima,ukljucujuci i poljoprivredno,kako da smanje poskupljenja i inflaciju.Moramo da znamo da je poljoprivreda jedina grana koja dobro funcionise i ona uvek u kljucnim momentima izdrzava zemlju.Zato ljudi vodite racuna,sta radite,jer zivimo u ovakvoj zemlji.Ja sam se posluzio onom starom, BOLJE VRABAC U RUCI NEGO GOLUB NA GRANI.....

DusanA je napisao(la):
Prodali ga u Sakule, vlaga je bila 19%, cena 16,00din je svedena na jus kvalitet, krunili ga sa njive.
hval
tamara1611 je napisao(la):
A sta mislite ako ovi,zbog poskupljenja hrane,stave zabranu na izvoz kukuruza do juna ili avgusta?Sta mislite koja ce cena kukuruza tada biti.Slusao sam guvernera NBS,i kz=aze da je razgovarao sa resornim ministarstvima,ukljucujuci i poljoprivredno,kako da smanje poskupljenja i inflaciju.Moramo da znamo da je poljoprivreda jedina grana koja dobro funcionise i ona uvek u kljucnim momentima izdrzava zemlju.Zato ljudi vodite racuna,sta radite,jer zivimo u ovakvoj zemlji.Ja sam se posluzio onom starom, BOLJE VRABAC U RUCI NEGO GOLUB NA GRANI.....
Znaci trebali bi da krunimo a? Jos kad bi masovno krenuli svejedno bi pala cena... :udri:

Pa logicno je da je poljoprivreda izvozom svojih proizvoda napravila ogroman suficit i da ako zabrane izvoz nece imati ni toliko!Znaju oni sta rade,ne brini...Izvoz mora da funkcionise,to svima odgovara kako tajkunima,tako drzavi a i nama ostane neki dinar,cisto da ne radimo dzaba... :kisa:

savato je napisao(la):
Pa logicno je da je poljoprivreda izvozom svojih proizvoda napravila ogroman suficit i da ako zabrane izvoz nece imati ni toliko!Znaju oni sta rade,ne brini...Izvoz mora da funkcionise,to svima odgovara kako tajkunima,tako drzavi a i nama ostane neki dinar,cisto da ne radimo dzaba... :kisa:
Pa ako mora sto su pre 3 godine zabranili izvoz.Bas njih briga za tajkune kad se narod buni,jer im je to pretnja za opstanak.Znaci oni moraju da obezbede sto jeftiniju hranu pa cak i po cenu da zabrane izvoz.A tajkuni imaju,pa imaju...

Apsolutno si u pravu ali ne zaboravi da pre 3 godine nije bilo toliko ucestalo izvoza,tj ne oko nas.Nije bilo ni toliko izgradjenih silosa i mnogo cega jos.Nije Ist Point ili ti Drakulic dzabe otkupio siloske celije u Konstanci,da bi mu zvrjale prazne?!Ovaj put ne,mozda pre 3 god ali sada :sta: sumnjam ...

Ej, nemojte da mi rusite taktiku :udri:, ja sam pola prodao, pola ostavio na lager, kakvo pojeftinjenje, mora cena da ide na vise, tj da poskupi. Ne mogu sada opet da lupam glavu sta cu i kako cu sa kukuruzom... Salim se, verovatno ce cena biti kod nas kao i na drugim berzama u okruzenju, tj kako vreme bude prolazilo, tako ce i cena imati blagi rast. Ja pretpostavljam da ce biti negde na prolece oko 180e/t, i to je po meni OK cena :cao:

DusanA je napisao(la):
Ej, nemojte da mi rusite taktiku :udri:, ja sam pola prodao, pola ostavio na lager, kakvo pojeftinjenje, mora cena da ide na vise, tj da poskupi. Ne mogu sada opet da lupam glavu sta cu i kako cu sa kukuruzom... Salim se, verovatno ce cena biti kod nas kao i na drugim berzama u okruzenju, tj kako vreme bude prolazilo, tako ce i cena imati blagi rast. Ja pretpostavljam da ce biti negde na prolece oko 180e/t, i to je po meni OK cena :cao:
i jos tel-kel i na konju smo :sjasi:

ZRENJANINAC je napisao(la):
Info tim Novi Sad

mladen87 je napisao(la):
ZRENJANINAC je napisao(la):
Zvali me sa berze pitali da li bih ga prodavao,firma neka iz Zr i trbaju im veće količine. :cao:
jel poslujes sa Produktnom berzom ili nekom drugom?
kakva je razlika izmedju njih i produktne berze?kakve cene nude u odnosu na p.b.?ko placa prevoz,kupac robe?

sve su to kvazi berze...ti da platis njima da bi video ponudu/potraznju...pa to nigde u svetu nema...a te cene sto oni objavljuju ti nikad nemozes ostvariti!

@Kish

Uze mi reči sa tastature.
Neki su toliko dosadni, da se to ne može rečima opisati.

Nazad
Vrh