Trenutna cena kukuruza na tržištu i predviđanje njenoga kretanja

Da li verujete da će cena dostići 300 € po toni ??

• Da

Glasovi: 183 53,4%
  • Ne

Glasovi: 160 46,6%

• Ukupno glasača
    343
diklofen je napisao(la):
Kakav je način i kako se prodaje kukuruz recimo Granexportu ili MK komercu?Mislim kako da se ponudi Njima kukuruz na prodaju?Ima li koga da je sa njima trgovao da pojasni kako se obavlja realizacija i sa kim se to dogovara?
Nazoves i dogovoris se,jer sve je stvar kolicine koje nudis!Sve ti dogovor,na vecu kolicinu mozda ti i prevoz plate! Sto kaze tamara lako je :D

Danas sam okrunio nešto kukuruza iz ambara treba mi ::novac:: .......... Cena je 16.80 din za jus vlaga je bila 21 % , preračunato - dobio sam 13.85 din ...

Nešto mi miriše da će ovih dana da poskupi !!!

I ja imam oko 30 t u hangaru pa sam mislio da ga okrunim pre Bozica ali moracu da pozurim za sledecu sredu najavljuju -19 stepeni...
@pidikanac jel to u rinfuzu

pidikanac je napisao(la):
ma jok kod mene se u rinfuzu ne prodaje osim kad vršeš na njivi
Kako 15? Kod nas 17 na bazi vlage a 16 dzakiran,nesto mi tu nestima da u Bavaniste bude jeftinije...
Post je spojen: [time]1291663851[/time]
Jel si probao da proveris taj kukuruz u hangaru da se nije upalio? Ja moj da proverim u cetvrtak kad ono haos,otkopao rupu kad ono se pusi...a taj sam kukuruz zadni brao...

nista preko 15% vlage ne sme u hangar u rinfuzu.
pre par dana mi poznanik kaze da se i njemu "upalilo" 50 metara.
izgleda da su mnogi krenuli logikom "ma nece valjda bas mene".

ja u moj hangar imam 80-85 vagona kukuruza na visino od oko 2m i svaka 8-10 dana ga kontrolisemo sondom i do sad stoji ko i kad smo ga stavili u hangar stim da je vlaga bila oko 20%...... :D :D :cao:

E sa 20% vlage nema šanse da stoji pa taman da je na 50cm debljine raširen.Ti ili ne kontrolišeš dobro ili :spavam:

Ustvari,ajd neka je 30x10m...to je bese ceo plac?
Post je spojen: [time]1291670349[/time]

Nazad
Vrh