Trenutna cena kukuruza na tržištu i predviđanje njenoga kretanja

Da li verujete da će cena dostići 300 € po toni ??

• Da

Glasovi: 183 53,4%
  • Ne

Glasovi: 160 46,6%

• Ukupno glasača
    343
KishRobert je napisao(la):
sve su to kvazi berze...ti da platis njima da bi video ponudu/potraznju...pa to nigde u svetu nema...a te cene sto oni objavljuju ti nikad nemozes ostvariti!
mislis na produktnu berzu ili na te,info tim,gea.... ?

mladen87 je napisao(la):
sve su to kvazi berze...ti da platis njima da bi video ponudu/potraznju...pa to nigde u svetu nema...a te cene sto oni objavljuju ti nikad nemozes ostvariti!
mislis na produktnu berzu ili na te,info tim,gea.... ?
na sve...zasto ja,ti,mi,oni....moramo da nesto platimo da bi to nesto videli koje opet to nesto nije istinito?

mladen87 je napisao(la):
pa po kojim cenama mozes prodati preko njih?nisu valjda iste cene ko sto placaju ovi sverceri?
preko njih nista....znas kako to ide...ja sam njima platio clanarinu,imam d.o.o.,i ja kao firma nudim 250t kukuruza po 15din.i oni to objave i posalju svim svojim pretplatnicima sms da moja firma,tj d.o.o. nudi 250t kukuruza po to i toj ceni...i ako to tebi odgovara,ti se meni javljas...

Pa evo ako tako mislite ajde da ponudim vašu robu da prodamo pa da se uverite da grešite.Ako hoćete 16.5+pdv za kukuruz i ako ima neko pšenicu sutra pustimo na berzu pa da vidimo da li će mo prodati.

Čak su i niže cene za oko 0.10para/kg u okviru info tima nego kod gee,a skoro 100% su iste sa poljo berzom NS.Pročitajte nedeljne izveštaje pa će te videti cene.

mladen87 je napisao(la):
pa po kojim cenama mozes prodati preko njih?nisu valjda iste cene ko sto placaju ovi sverceri?
preko njih nista....znas kako to ide...ja sam njima platio clanarinu,imam d.o.o.,i ja kao firma nudim 250t kukuruza po 15din.i oni to objave i posalju svim svojim pretplatnicima sms da moja firma,tj d.o.o. nudi 250t kukuruza po to i toj ceni...i ako to tebi odgovara,ti se meni javljas...
razumem ja kako ide ali verovatno su cene vise u odnosu na svercere,da ih tako nazovemo!i oni posluju preko tih istih berzi i imaju zaradu pa sto ne bi i mi samostalni proizvodjaci?!

pa i normalno je da cena nije ista na kilometar od dunava i na 130km od dunava.
pancevo i okolina ima bar 1.5 dinar visu cenu od mene kad je u pitanju zito i kukuruz.a obicno i razlika u ceni cela 2 din.

tarana je napisao(la):
pa i normalno je da cena nije ista na kilometar od dunava i na 130km od dunava.
pancevo i okolina ima bar 1.5 dinar visu cenu od mene kad je u pitanju zito i kukuruz.a obicno i razlika u ceni cela 2 din.

Da to si u pravu , ovde je uvek visa cena nego na severu Vojvodine. Cini mi se da su i u Sremu dosta dobre cene polj. proizvoda, Posebno Indjija, Pazove...

Prema informacijama od nekih prijatelja koji su veliki proizvodjaci stocne hrane izvoznici su vec ugovorili velike kolicine kukuruza za izvoz tokom cele sledece godine i cena ne bi trebalo znacajno da pada. Neki pad cene se moze ocekivati jedino na prolece kad ce ponuda biti veca jer ljudima treba novac za setvu. Iako mnogo vise kukuruza kupujemo nego sto ga sami proizvedemo, pa nam ovo u principu ne odgovara, maksimalno podrzavamo vecu cenu kukuruza jer treba imati zaradu od svakog posla koji se radi.

@Kish je potpuno u pravu za te kvazi berze.

Uvek imam bolju cenu kukuruza ovde kod otkupljivača.

Branko je napisao(la):
@Kish je potpuno u pravu za te kvazi berze.

Uvek imam bolju cenu kukuruza ovde kod otkupljivača.
kod nas zadruge sa kojima smo ugovarali soju placaju 30din,hrana produkt koja otkupljuje soju za svoje potrebe placa 31.5 a na produktnoj je 35-35.5din
psenicu micidis point placa 21.5-22din a na berzi je 24-25din
kukuruz placaju 16din a na berzi je 17-17.5din

Ako sada kada je bila velika ponuda nije pala drasticno cena cisto sumnjam da ce pasti na prolece.
A i ako pada na prolece za par din. opet ce gore posle seteve na prolece, to je deo taktike jer ljudima tada trebaju pare.
Ja sam uzeo pare za 20000 kg po 15.5 din. a ostatak od 60000 sveden na Jus ostaje na lager bar do Maja, Juna sledece god. mozda i kasnije.

I kad ti skinu posto za ovo, posto za ono,pa jos i ako evro ode gore mozes lako da bolje prodjes da si prodao sve....

tamara1611 je napisao(la):
I kad ti skinu posto za ovo, posto za ono,pa jos i ako evro ode gore mozes lako da bolje prodjes da si prodao sve....
Pa tačno tako.Svakog meseca po 1% pa onda rešetanje na tri meseca 1% pa fumigacija oko 0,8%.Skupi se tu dosta odbitaka na duži vremenski period,a da,nikako ne treba zaboraviti na kurs evra i svakodnevni rast cena.Pa kada na sve to dodamo pritiske koji se vrše na Dragina oko zaustavljanja rasta cena poljo proizvoda-ostaje veliki znak pitanja šta raditi.Mislim da je cena od 16.5+PDV sasvim prihvatljiva:

ovde kod nas u ponedeljak cena jus kvaliteta bila je 16.5 dinara za kukuruz a za zito 21 dinar

Nazad
Vrh