Trenutna cena kukuruza na tržištu i predviđanje njenoga kretanja

Da li verujete da će cena dostići 300 € po toni ??

• Da

Glasovi: 183 53,4%
  • Ne

Glasovi: 160 46,6%

• Ukupno glasača
    343
miroslavjovanovic78@gmail je napisao(la):
samo su se zeznuli-velika većina će kukuruz da skladišti u kućnoj varijanti :haha:
Da,mnogi su zbunjeni sa ovom situacijom kao i ja.Mislio sam da sve sto nestane u ambare da ovrsim ali cu sipati dole u hangar pa sta bude...

ma stavljačemo ga i na tavan ako treba :haha: :haha: :haha:
Post je spojen: [time]1286484537[/time]

Чуруг, 16. септембар 2010. године – Министар пољопривреде, шумарства и водопривреде у Влади Републике Србије Саша Драгин обишао је данас радове на њиви са родом кукуруза пољопривредника Славише Круља у Чуругу.

Драгин је након тога разговарао са пољопривредницима о роду кукуруза и осталих култура ове године и том приликом истакао да извоз кукуруза уобичајено бележи одличне резултате.

Према његовим речима, извоз 1,5 милиона тона у прошлој економској години представља рекорд који се може очекивати и ове године, што кукуруз чини најважнијим извозним производом, углавном за тржиште ЕУ.

Министар је навео да се у овој години очекује рекордан род од седам милиона тона са тржишним вишком од приближно два милиона тона, што ће, уз адекватну цену, обезбедити приход од 300 милиона евра, односно око 100 милиона евра више него прошле године.

CIRIC I SIN silos Sakule od sutra 08.10.2010. otkupljuje kukuruz rod-a '10 po ceni od 16 din sa pdv-om JUS kvaliteta , isplata odmah ............sta kazete......... :sta: ::novac:: ::novac::

Imali su sastanak u subotu šta su tamo radili ne znam ....... Ali to je to j.be lud zbunjenog izgleda da im treba kukuruz pa sad se takmiče ....... danas odneo turu u Idvord vlagu su pisali 22 % ( bilo je 24 % ) kad svedu na jus ostaje 13 din za isplatu vlažnog kukuruza i ako na kj rodi 7.5 t vlažnog eto vam 1000 € malo li je :sta: :sta: ??
Post je spojen: [time]1286522652[/time]

nisam bas siguran sta je pametno uraditi sa kukuruzom ove jeseni! Realna je situacija da kroz koji mesec cena ode gore. Ali setite se ove godine i ludog skoka cene kada se je on trebao da padne zbog jecma i ta loseg kvaliteta koji ide za stocnu ishranu ali se to nije desilo vec je kukuruz otisao u nebo.Ja nepratim puno kretanje cena na berzi i u okruzenju vec posmatram sta rade veliki proizvodjaci poput Kostica.LJudi on je sav svoj kukuruz skinuo kada je imao vlagu 30 osusio ga i prodao. Svi koji imaju svoju susaru odavno skidaju kukuruz i prodaju ga,pod izgovorom da im treba novac.
Sta uraditi?
Ja sam jedan deo obrao u klipu i napunio svoje ambare a ostatak cu najverovatnije prodati odmah jer to cini kostic a on sigurno nesto zna.
A iako pogrsim nije bitno jer mi jedno kajanje godisnje zacrtano!

zdravko je napisao(la):
Sta uraditi?
Ja sam jedan deo obrao u klipu i napunio svoje ambare a ostatak cu najverovatnije prodati odmah jer to cini kostic a on sigurno nesto zna.
A i nekako bude lakse,kazes sebi :eto nisam se samo ja za..bo, za..bo se i Kole. ::namigivanje::

sasa22 je napisao(la):
zdravko je napisao(la):
Sta uraditi?
A i nekako bude lakse,kazes sebi :eto nisam se samo ja za..bo, za..bo se i Kole. ::namigivanje::
A mozda se Kole nije zaj... vec su jahte na rasprodaji. Ko zna :D

kod nas vec 4 dana niko ne kupuje ::novac:: kukuruz, svi su obustavili kupovinu dok se cena na trzistu za 5-6 dana nesmiri. :zli: ja vrsem u nedelju i teram u ponedeljak na usluzno uskladistenje. videcu kada izadju sa cenom dal prodati :cool: ili cekati :sta:

Branko je napisao(la):
Kupovaće oni tel-kel kukuruz za mesec dva...

Nas clan Tesin je ove godine u januaru okrunio i prodao nesto kukuruza sto je smeo da ostavi na njivi i prodao ga po 10.2 din/kg tel-kel dok je kukuruz zbog vremenskih uslova sigurno imao 20% vlage. Svi koji su prodavali kukuruz na taj nacin u zetvi su dobijali 7.5-8.5 din/kg. . . . .

pokusavaju da izvacare na pocetku kao netreba im kukuruz ,da ovi jadni ljudi koji su u kreditima a ide im rata prodaju kukuruz dok cena nije pala(to je fora da odkupe sto vise po nizoj ceni).a ustvari ugovoren izvoz za vise nego sto ga imamo. nikad im zarade dosta

@tarana
Cena u americi u ponedeljak ce biti oko 5,85$/bushel(25,401kg).
Do kraja decembra se ocekuje 6,60$/bu, vrlo izvesna cena....

Nazad
Vrh