Trenutna cena kukuruza na tržištu i predviđanje njenoga kretanja

Da li verujete da će cena dostići 300 € po toni ??

• Da

Glasovi: 183 53,4%
  • Ne

Glasovi: 160 46,6%

• Ukupno glasača
    343
Jednostavno je povecana ponuda, pa s'time pada i cena :cao: :cao: "ali" doci ce i nasih 5 minuta! ::svaka cast:: ::svaka cast::

Komponenta iz Cuprije placa 14 dinara kukuruz ovogodisnji do 14% vlage inace ne radi usluzno a kada kukuruz ima vecu vlagu uzimaju 250kg na 10 000kg i vlagu odbijaju i sve to plate na kraju 14 dinara

Granexport je jedan od najvećih otkupljivača u Vojvodini i ako je on izašao sa tom cenom tako će se i ostali korigovati.Pratite Mađarsku jer će se tamo ubrzo vratiti na 180 eura po toni.

"Skrobara" iz (ind.naselja Skrobara) Pancevo otkupljuje rod '10 po ceni od 15.80 sa pdv-om jus kvaliteta isplata za 7 dana
"Cup-Agrostoj" iz Glogonja otkupljuje rod '10 po 14.50 sa pdv-om jus kvaliteta isplata odmah

od 18 do 30% zavisi od hibrida ti je tezina tuluza,i prednost te prodaje je sto niko negleda vlagu.

ovako zanima me nesto danas sam bio u komponenti i ovako su mi objasnili vlaga 21% danas je ceo dan tmuran i sigurno je da je bilo sunca vlaga bi bila 3% manja ovako su mi objasnili da ima dam 10 000kg odbijaju mi 2000kg zbog vlage od 21% i placaju po 14 dinara + 5% pdv dali je tako i u vojvodini na taku vlagu zanima me posto ovo prvi put sada kod nas funkcionise i nekako mi se cini da mnogo odbijaju i malo placaju :ppozdrav:

paracinac je napisao(la):
ovako zanima me nesto danas sam bio u komponenti i ovako su mi objasnili vlaga 21% danas je ceo dan tmuran i sigurno je da je bilo sunca vlaga bi bila 3% manja ovako su mi objasnili da ima dam 10 000kg odbijaju mi 2000kg zbog vlage od 21% i placaju po 14 dinara + 5% pdv dali je tako i u vojvodini na taku vlagu zanima me posto ovo prvi put sada kod nas funkcionise i nekako mi se cini da mnogo odbijaju i malo placaju :ppozdrav:

Pa odbija ti 20% iz starta ::lose::

ja sam predao i za par dana treba da izvucem pare za kukuruz,cena je bila prosle nedelje 16din a sad je pala na 15,ali i to je super cena za ovu godinu,ja sam pozurio okruniti ove ranije sorte i predati dok je jos cena dobra jer kasnije ce sigurno pasti kad bude velika ponuda kukuruza!
racunao sam da na kukuruzu ove godine ima oko 800 do 1000e po kj :) :ppozdrav:

Vlaga u kukuruzu je isto sto i vlaga u soji-ali samo po nazivu ''vlaga''. Ako na pr. predas 10000kg. soje sa 16% vlage odbice ti 200 kg. tj. 2% i platiti 9800 kg [ da zanemarimo necistocu ].Kada se preda kukuruz sa 16% vlage [ a svodi se na 14% ] onda se oduzima min. 8%. Znaci: predato 10000kg sa 16% vlage= za naplatu 9200kg. [ ne racunajuci jos neke odbitke].Mozda gresim :sta:

Veroavatno grešiš il ti matematika nije dobra.Možda je tabela gde nosiš kukuruz od nekog velikog lopova.
Vlaga je vlaga i svodi se na JUS bilo u soji ili kukuruzu isto ti je samo što su su troškovi sušenja veliki pa im to prilika za drp.

Nazad
Vrh