Trenutna cena kukuruza na tržištu i predviđanje njenoga kretanja

Da li verujete da će cena dostići 300 € po toni ??

• Da

Glasovi: 183 53,4%
  • Ne

Glasovi: 160 46,6%

• Ukupno glasača
    343
pa ja sam i rekao da se prvo pune robne rezerve pa tek onda izvoz nebinem se ja za kukuruz koliko ovim našim političarima treba para izvezli bi oni i penzionere al ih niko neće :haha: :haha: :haha:

Matić je napisao(la):
Čekajte ljudi,samo polako.Kod mene i okruženju kukuruz je podbacio totalno i nema ga u astronomskim količinama tako da što se tiče cene biće ona visoka samo treba sačekati par meseci.
Nije toliko sigurno, kod nas par njih što je počelo da vrši kukuruz kažu da ima zmajevka zrna po jutru.....

Pa zar verujete da bi bez nekog opravdanog razloga ti isti otkupljivaci na "zeleno" placali 14 din.
Tako da ne verujem da ce ici nize. :nono:

Ma to su cene da nam daju malo volje.Mi smo slabi potrošači kukuruza jer je stočni fond desetkovan njihovom politikom gde ni jedan paritet ne važi.I pored nepovoljnih vremenskih uslova za naše tržište će biti kukuruza i na pretek a ako budu izvozili sigurno nećemo biti mi ti koji ćemo zaraditi

pa ja sam krunio vec 25 kj sa 20 vlage pa kada mi odbiju sve troskove ulaza izlaza susenja vlage loma i neznam sta jos nisu uveli samo da nas oderu meni po kj ostane 6850 kg plativog kukuruza ,prodao sam vise od pola po 18 dinara a sada ga niko ne kupuje ,sad kupujem sebi seme psenice ,min djubrivo u zamenu za kukuruz i tako 186 kg kukuruza za 100 kg 20.20.0 npk
150 kg kukuruza za 100 kg selektirane zaprasene semenske psenice ns 40 s

isidor je napisao(la):
pa ja sam krunio vec 25 kj sa 20 vlage pa kada mi odbiju sve troskove ulaza izlaza susenja vlage loma i neznam sta jos nisu uveli samo da nas oderu meni po kj ostane 6850 kg plativog kukuruza ,prodao sam vise od pola po 18 dinara a sada ga niko ne kupuje ,sad kupujem sebi seme psenice ,min djubrivo u zamenu za kukuruz i tako 186 kg kukuruza za 100 kg 20.20.0 npk
150 kg kukuruza za 100 kg selektirane zaprasene semenske psenice ns 40 s
dali je to preko Medana ili "Begeja"?

Secanj kod Rane juce predali 31tonu sa 20% vlage odbije 15% ( 9% susenje + 6% razlike do 14%) isplata 16,50din!!! ( rece od sutra 15,50 )
Prinos 11000kg na Ha

gogi666 je napisao(la):
Secanj kod Rane juce predali 31tonu sa 20% vlage odbije 15% ( 9% susenje + 6% razlike do 14%) isplata 16,50din!!! ( rece od sutra 15,50 )
Prinos 11000kg na Ha

Prinos 11000kg/ha kada ste skinuli vlagu i susenje ili bruto ?

pidikanac je napisao(la):
kao što sam pisao i ranije prvo ide podmirivanje robnih rezervi pa šišanje onih što sada nemaju pare a samo je pitanje vremena kada če cena da skoči jer neminovno je da če ga izvoziti jer tu država najviše zarađuje samo su potrebni debeli živci da se to dočeka :cao:
robne rezerve ne kupuju kukuruz.
država ne "zaradjuje" na izvozu, jer niko od nas kukuruz ne prodaje državi već privatnim firmama.

Jedno ti je prirodno suv, kojeg više nema i to je cena od pre jedno 10 dana. A ova niža je od ovog novog kukuruza.

Duki je napisao(la):
gogi666 je napisao(la):
Prinos 11000kg na Ha

Prinos 11000kg/ha kada ste skinuli vlagu i susenje ili bruto ?
Ma bruto 11000kg
Neto : 11000kg - 15% =9350kg za isplatu po Ha

Tu je nešto sumnjivo sa cenom kukuruza :sta: :sta: . Izmislili su dobru taktiku ...... Jedan dan 17 posle 15 pa opet 17 pa će da padne na 13 :sta: .
Post je spojen: [time]1286481247[/time]

Igraju se macke i misa! To se zove "strah od gubljenja"! Nateraju te da mislis da ces izgubiti ako odmah ne prodas ::lose:: Izgleda da su tajkuni unajmili psihologe :haha: :haha:

Nazad
Vrh