Trenutna cena kukuruza na tržištu i predviđanje njenoga kretanja

Da li verujete da će cena dostići 300 € po toni ??

• Da

Glasovi: 183 53,4%
  • Ne

Glasovi: 160 46,6%

• Ukupno glasača
    343
Gebi cantavir, 15 din/kg od danas,za jus kvalitet! Ali primaju samo do 15% vlage.danas smo bili za obracun koji sam predao u petak. Vlaga bila 17.8 % cena izpala 13.62 din za kg.Ja sam prezadovoljan. Ako geladam da po hektaru rod bio negde oko 11t kukuruza sa ovom vlagom i cenom sta cu vise. hibrid naravno Pioneerov F73 sejan 17 aprila, nista posebna agrotehnika nesto malo 3*15 200kg po kj, ispod pa posle 150 kg An prihrana.

E kad sam ja u ovoj temi rekao da čim počne na veliko da se kruni cena ode dole.Ovo još nije ništa koliko će cena pasti.

E ovako dans sam terao u staru pazovu cena 16din sa 14%vlage,imao sam 20% vlage tako da me je izasao 11,50din. ::lose::

Sad sam zvao Transpetrol iz Sečnja.Cena je 15.5 dinara za 14% vlage a tablica je "malo" promenjena naravno u njihovu korist.
Žao mi je što sam bio u pravu... ::lose::

Dolovac je napisao(la):
Jako je zalosno sto cena pada a nikad nije bila nigde ni zvanicna i da niko nije prodao od nas po toj ceni od 18 jus a mnogi od nas nisu ni krenuli sa berbom :udri: :udri: :zli: :zli:

:)))

a zamisli trgovce i stočare proletos...
"jako je žalosno što cena raste..a nikad nije bila nigde zvanična od 9din. i niko nije kupio po toj ceni, jer smo svi još imali zalihe i nije nam trebalo"
okanite se ljudi razmišljanja o "zvaničnoj" i jedinstvenoj otkupnoj ceni.
toga više nema.
i neće nikad više ni biti.

Čekajte ljudi,samo polako.Kod mene i okruženju kukuruz je podbacio totalno i nema ga u astronomskim količinama tako da što se tiče cene biće ona visoka samo treba sačekati par meseci.

Matić je napisao(la):
Čekajte ljudi,samo polako.Kod mene i okruženju kukuruz je podbacio totalno i nema ga u astronomskim količinama tako da što se tiče cene biće ona visoka samo treba sačekati par meseci.
Problem je u tome što nema više ni ko da ga jede, tj skoro sva stoka je poklana, ne znam samo ko će u Srbiji više da ga i kupi, ako ne puste izvoz ...uništiše "eksperti" načisto poljoprivredu ...

Evo sta ja mislim o ceni kukuruza, a i uopste o svim cenama poljo proizvoda.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=pQrFQ_By0vU[/youtube]

Znam da moji komentari nisu dobrodosli, ali samo zelim da izadjem sa predlogom...

Zauzmite stav i nemojte prodavati kukuruz, lagerujte ga i sacekajte nekoliko meseci cena ce ici gore jer ce biti organizovan izvoz, kukuruza NEMA.
A kada budu hteli da zarade morace da kupe, zarada ce im biti manja jer nemaju dovoljno na lageru pa ce morati da kupe od Vas, ostvarice manju zaradu ali svakako ce je ostvariti... Vi bolju cenu, oni zaradu (manju ali opet u +) i svi zadovoljni (koliko toliko)...morate tako sve dok se ne resi problem izvoznickog lobija, a resice se vrlo brzo!

P.S. Moram da napomenem, znam da mnogi moraju da prodaju sad iz razloga sto moraju da finansiraju jesenju setvu, ali pokusajte da lagerujete koliko god mozete.

Nadam se da mi niko nece zameriti na ovome, jer nema niceg zluradog u ovom komentaru...

SRECNO SVIMA!

Ej MIka Mika,a da se ne zajebemo!
Ko to zna , nisu oni nikome duzni kukuruz,a nama lova treba...
I sta ti mislis koja bi trebala da bude orjentaciona cena?

Krstic Dejan je napisao(la):
Ej MIka Mika,a da se ne zajebemo!
Ko to zna , nisu oni nikome duzni kukuruz,a nama lova treba...
I sta ti mislis koja bi trebala da bude orjentaciona cena?
Cuo sam isto da je drzava prodala isto jednu odredjenu kolicinu i da su vec unapred kasirali pare i sad moraju da isporuce kukuruz!!!!
E sad jbg koliko je to djava ce ga znati!?

Od 20 oktobra ce opet poceti da raste! Ugovorili su za one bosonoge iz Tunisa, Maroka,Libije i Alzira! A to sto imaju ameri na lageru ili gde god, to je GMO a to u evropi ne ulazi! Plus sad ide konferencija u Kini o globalnom zagrevanju pa ce se obavezati za vise obnovljive energije a to znaci i biodizel!! Tako da ce neki sada stradati ( oni kojima trebaju pare HITNO)!
Post je spojen: [time]1286300117[/time]

@Krstic Dejan
Upravo sam hteo reci isto ovo sto i prijatelj toshiba...
Za Tunis, Maroko i Alzir ne znam pouzdano, ali za Libiju znam da su dogovorili nesto sa zemljama exYU oko kupovine poljoprivrednih proizvoda i gradjevinskog materijala (to su informacije koje sam ja dobio pre mesec i vise dana)...
Kako god da okrenemo prevareni smo, ali vredi probati sve i ne prodati im sad-ovog trenutka vec cekati (onaj ko moze sebi to da priusti)... Desice se isti scenario kao sa psenicom, berba jos nije gotova tako da ni cena ne moze biti krsteno formirana...kao sto je toshiba rekao "psiholoski rat".

U Americi je zavrsena berba na samo 37% povrsina, trenutna cena 4,54$/bu (1 bushel = 25,401kg), ovo su trenutno berzanske cene, a formiranje pravih ce se dogoditi tek po kraju berbe i po podvlacenju crte iza kolicina...tada uglavnom cene rastu.
A takodje treba uzeti u obzir i odnos cena na americkim i evropskim berzama ove godine...moram naci taj podatak pa cemo da kalkulisemo neke odokativne cene... Cene u Srbiji zavise u mnogome od cena u okruzenju, prvenstveno Madjarske...

Izvinjavam se na opsirnosti u kojoj ne dajem puno opipljivih informacija, ali voleo bih da se svi ukljuce u razgovor i da iznesu neke podatke sa evropskih berzi ako ih imaju.

kao što sam pisao i ranije prvo ide podmirivanje robnih rezervi pa šišanje onih što sada nemaju pare a samo je pitanje vremena kada če cena da skoči jer neminovno je da če ga izvoziti jer tu država najviše zarađuje samo su potrebni debeli živci da se to dočeka :cao:

Malo mi je cudno sve to, zato sto je drzava prodala kukuruz iz robnih rezervi pa se bojim da ne uvedu zabranu izvoza

Nazad
Vrh