Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
,i nisam ovde upao kao neki laik koji nikad nije video kravu,tele,june,bika...NEGO SAM ODRASTAO SA NJIMA(samo naglasavam).Ja APELUJEM:nemojte molim vas da ovde izlazite sa nekim decijim pricama ako ste iole ozbiljni ljudi,naime ja mogu da precutim sto se mene tice jer ja za sebe znam istinu koliko treba za bika vremena i koliko hrane kao i sto sam koliko-toliko svestan za sve te x nepoznate koje mogu da se dese u toku tova... ,ali onaj ko nikada nije bio u ovoj bransi i ako stane da cita sta ste pisali pre samo 2-3-4 dana a sta ljuce pa on ce da kaze
oko 500kg,neki prosek....isidor je napisao(la):A u kom, uzrastu su koju kilazu imaju za obrok te velicine.
Poceo si da ih prozivasMustang je napisao(la):Ljudi ja svoje podatke uopste necu da iznosim,znaci ja ovde operisem samo sa vasim podacima odnosno sa onim sto ste vi rekli-napisali!!! i stajem u zastutu onih koji 1 put ovo citaju i zele da se upuste u ovu proizvodnju!,pa pitam i moracu da imenujem jer ili sam ja lud pa ne znam da citam ili se u medjuvremenu promenilo nase pismo a ja osto neobavesten,znaci PITAM:kako je moguce posto su i tebi Isidore i tebi Petre i tebi cukaneca i da vise ne imenujem bikovi u skoro istom uzrastu-negde oko ili blizu 500kg(vratite se unazad pa procitajte sta ste pisali da ne citiram),znaci kako je moguce da cukaneci jedu dnevno 10 do 12 kg koncetrata a i on daje i silazu,a Petru 2 do 3 kg i on daje i silazu i stizu vam za skoro isti broj meseci??,a Mehanizatora necu ni da spominjem-tu sam bez komentara!Ovo je znaci pitanje zdravog razuma,pa se vi neljutite na mene i meni nemojte nista da objasnjavate- nego objasnite ovim ostalim forumasima kako je to moguce?? i Isidore,molim te iznesi nam ovde podatak da vidimo koliko su ti do tih 400-450 kg (11 meseci)pojeli koncetrata i bala deteline po grlu posto sam razumeo da vodis evidenciju, i napisi koliko ja teska bala-TO JE VRLO BITNO jer ja sam pre neki dan kupio malo bala pa sam od pojedinca do pojedinca nalazio da su kod prvog bale u proseku 7-8kg a kod drugog 12-13 kg a kod treceg 15-16 kg a svi traze po 1 e po bali!,tako samu rec 'bala' neprihvatam!,samo tezinu prihvatam!!!
ima razlike u genetici ( kod svinja je to mnogo vazna stavka) ima razlike u objektima (protok vazduha , temperatura , vlaga , komfor , mikroklima , higena itd) ima razlike u koncentratu ( proteini , vitamini , aminokiseline , mesanje , kvalitet komponenti- i na tarabi pise ....) ima razlike u silazi (moze biti od uljanih hibrida , od obicnih i moze se stvarati i razlika od podneblja, klime , vreme siliranja , inokulanata itd) isto i za detelinu .
To niko ne radicika_jova je napisao(la):rale , ako su strojeni brze napreduju ali nabacuju mnogo vise loja