Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
oko 500kg,neki prosek....isidor je napisao(la):A u kom, uzrastu su koju kilazu imaju za obrok te velicine.
Poceo si da ih prozivas ima razlike u genetici ( kod svinja je to mnogo vazna stavka) ima razlike u objektima (protok vazduha , temperatura , vlaga , komfor , mikroklima , higena itd) ima razlike u koncentratu ( proteini , vitamini , aminokiseline , mesanje , kvalitet komponenti- i na tarabi pise ....) ima razlike u silazi (moze biti od uljanih hibrida , od obicnih i moze se stvarati i razlika od podneblja, klime , vreme siliranja , inokulanata itd) isto i za detelinu .Mustang je napisao(la):Ljudi ja svoje podatke uopste necu da iznosim,znaci ja ovde operisem samo sa vasim podacima odnosno sa onim sto ste vi rekli-napisali!!! i stajem u zastutu onih koji 1 put ovo citaju i zele da se upuste u ovu proizvodnju!,pa pitam i moracu da imenujem jer ili sam ja lud pa ne znam da citam ili se u medjuvremenu promenilo nase pismo a ja osto neobavesten,znaci PITAM:kako je moguce posto su i tebi Isidore i tebi Petre i tebi cukaneca i da vise ne imenujem bikovi u skoro istom uzrastu-negde oko ili blizu 500kg(vratite se unazad pa procitajte sta ste pisali da ne citiram),znaci kako je moguce da cukaneci jedu dnevno 10 do 12 kg koncetrata a i on daje i silazu,a Petru 2 do 3 kg i on daje i silazu i stizu vam za skoro isti broj meseci??,a Mehanizatora necu ni da spominjem-tu sam bez komentara!Ovo je znaci pitanje zdravog razuma,pa se vi neljutite na mene i meni nemojte nista da objasnjavate- nego objasnite ovim ostalim forumasima kako je to moguce?? i Isidore,molim te iznesi nam ovde podatak da vidimo koliko su ti do tih 400-450 kg (11 meseci)pojeli koncetrata i bala deteline po grlu posto sam razumeo da vodis evidenciju, i napisi koliko ja teska bala-TO JE VRLO BITNO jer ja sam pre neki dan kupio malo bala pa sam od pojedinca do pojedinca nalazio da su kod prvog bale u proseku 7-8kg a kod drugog 12-13 kg a kod treceg 15-16 kg a svi traze po 1 e po bali!,tako samu rec 'bala' neprihvatam!,samo tezinu prihvatam!!!
To niko ne radicika_jova je napisao(la):rale , ako su strojeni brze napreduju ali nabacuju mnogo vise loja