Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
Posto imam dve kuce relativno nove jadna je izolovana spolja jedna iznutra evo ti neka moja iskustva,za iznutra stavjen stiropor od 2 cm najlon pa lamperija ,radjeno zimi temperatura posle zavrsetka radova 7stepeni veca radila tea pec bez termostata a i napolju je skoro stalno bila ista temperatura.To joj je prednost ali leti ako nemas klimu,ima da kuvas od vrucine.Druga kuca radjena spolja pola cigle pa 5cm vadusne izolacije pa simporeks blokoviod 25cm,e tu sam popusio zimi hladno a leti pretoplo,nemojte nipomisljati da stavljate vazdusnu izolaciju ko sto neki pisu.Ja se sad premisljam da izbusim rupe pa da popunim tu vadusnu izolaciju pur penom.Nadam se da sam nekom pomogo u odabiru.Zna li neko objasniti prednosti i mane izolacije iznutra?U principu se to ne praktikuje,ali nekad nema drugih mogucnosti.
Ваздух је изолатор само ако нема измене ваздуха, то јест, ако нема никаквих рупица кроз које би хладан ваздух могао да уђе под изолацију.ali to sto se tako lepi sa te pogace nista ne utice na izolaciju. Jer bas vazduh je taj koji izoluje kucu. Vazduh ne prenosi ladnocu.
Приучени мајстори, а њих је понајвише, не умеју да постављају стиропор као изолатор на кућу. Наиме, они што су до јуче малтерисали куће, углавном лепе стиропор на зид помоћу "погача", то јест, нанесу лепак на четири или пет тачака и тако га лепе на зид. Од тог посла нема ништа, ту нема ни "и" од изолације пошто хладан ваздух слободно циркулише између зида и стиропора. Дакле, када бирате мајстора, само га питајте да вам опише како лепи стиропор. Ако чујете реч "погача", захвалите му се и замолите га да затвори улазна врата са спољне стране.Стиропор се лепи тако што се комплетна ивица плоче намаже лепком, а не тако што се направе две три тачке од лепка на њему. На тај начин се ствара ваздушни џеп сваком залепљеном таблом посебно. Уколико се лепи тачкама, довољна је пукотина од делова милиметра да цела фасада као изолатор изгуби смисао.
Ti bi trebalo da napuniš taj otvor sa granulatom od stiropolaPosto imam dve kuce relativno nove jadna je izolovana spolja jedna iznutra evo ti neka moja iskustva,za iznutra stavjen stiropor od 2 cm najlon pa lamperija ,radjeno zimi temperatura posle zavrsetka radova 7stepeni veca radila tea pec bez termostata a i napolju je skoro stalno bila ista temperatura.To joj je prednost ali leti ako nemas klimu,ima da kuvas od vrucine.Druga kuca radjena spolja pola cigle pa 5cm vadusne izolacije pa simporeks blokoviod 25cm,e tu sam popusio zimi hladno a leti pretoplo,nemojte nipomisljati da stavljate vazdusnu izolaciju ko sto neki pisu.Ja se sad premisljam da izbusim rupe pa da popunim tu vadusnu izolaciju pur penom.Nadam se da sam nekom pomogo u odabiru.