Attila
Član
Koji lepkovi su od boljih ja sam kupio onaj Dragojević iz čente kakav je taj jel neko radio stim lepkom.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
on je jeftin al prema sileksovom mnogo lošiji meni se nije svideo pošto je dosta mekanijiKoji lepkovi su od boljih ja sam kupio onaj Dragojević iz čente kakav je taj jel neko radio stim lepkom.
pa kakvo tije iskustvo 20 god u nemačkoj kadse demit fasade rade nekih 10-12 god (mozda i grešim)a štose tiče zapada tutije druga priča i nije istina da idu samo dve tiple pošto mi zet ima gradevinsku firmu u austriji i tačno znam kako oni rade jer on radi te fasade na zgradama samo date podsetim posle druge ruke gletovanja dode lepo komisija i kaze iseci mi tamo 1 kvadrat i tamo i onda lepo provere dali ima dovoljno lepka za lepljenje kolko ima tipli i koja je debljina nanetog lepka na stiropor i mora biti min 2milimeta e ako je to uredu onda mogu nastavit sa završnim radom i tamo ide postavljanje fasade od 10-12eu po kvadratu toje samo ukratko opis poslakolege tiplajne je jedan broj sigurnije. na novim kucama visine 2 sprata nije potrebno tiplaje ali zatim treba kucu lijepo izgrundirati zbog prasine bloka
a na stare kuce je potrebno da se kuca opere od prasine pa da se grudira i da se lijepo stiropol polijepi naokolo stiropola i jednu crtu duzinski po stiropolu stiropolu netreba na lijepku zaliti jer se trosi lijepka oko 4 kila pro kvadratnom metru i dovoljno je po 2 tipla po plati......materijal baumit i cerezit ho henkel to su dobri a imahi jos kvalitetnih i slabiji...zelim vam veliku uspeh i sretno...
iskustvo 20 godina u nemackoj i zavrsena diploma maler i lakirer......
pa kakvo tije iskustvo 20 god u nemačkoj kadse demit fasade rade nekih 10-12 god (mozda i grešim)a štose tiče zapada tutije druga priča i nije istina da idu samo dve tiple pošto mi zet ima gradevinsku firmu u austriji i tačno znam kako oni rade jer on radi te fasade na zgradama samo date podsetim posle druge ruke gletovanja dode lepo komisija i kaze iseci mi tamo 1 kvadrat i tamo i onda lepo provere dali ima dovoljno lepka za lepljenje kolko ima tipli i koja je debljina nanetog lepka na stiropor i mora biti min 2milimeta e ako je to uredu onda mogu nastavit sa završnim radom i tamo ide postavljanje fasade od 10-12eu po kvadratu toje samo ukratko opis poslakolega gresis da se radi 10 godina radi se duze od trides ja sam to poslo kplegi koji je pisao mozel manjte tiplpva za kod nas a u inostranstvu mi nemos pricati jel i ja imam firmu ovde ali okej svako ima svoje misljejne ...
---------- Poruka napisana u 15:12 ---------- Prethodna poruka je at 14:54 ----------
http://www.stadtbranchenbuch.com/wiesbaden/3356069.html
ko zn on zna ko nezna on uci i ja mislim da je lijepo tako da svi ispitaju po malo po nekog i nauci nesto
ali nasim nemozes nikako obijasniti..svi znaju bolje ali ako moze sa malo para--
I na tarabi piše ....pa prijatelju sam baumit kaže da tiple na novogradnji do 8 metara visine nisu potrebni a imaš snimku na youtube na kojoj dokazuju koliko tiple drže.
Ja i brat jos pre 7 god smo izolirali kucu. Svi su stavili u to vreme 5cm , ja sam stavio 8cm. A evo i zasto: cuo sam da u inonstranstvo stavljaju i 20cm. I kad sam se preracunao razlika je bila smesna . Jer ruka majstora je ista , lepak i sve ostalo , kao i fasada , sve je isto . Samo se placa skuplje stiropor. Stiropor je bio Austroterm , lepak se ne secam , a fasada neka nasa. Majstor je bio neki bivsi gastarbajter , covek nije da zna da radi , on ga salio. Placao sam ga 5e/m2 .
PAZI SAD: izolacija i prozori znace 1/2 zastite od zime, a drugu 1/2 izolacija tavana. Posto nismo imali pare u to vreme , mi nismo stavili stiropor na tavan. 2god kasnije moj brat kupuje stiropor kod nekog privatnika i sam ga poredja po tavanu . Stiropor je bio 10cm. Preko stiropora samo je namazao lepak , pa mrezicu i ponovo lepak. To svako moze sam da uradi. Izolacija tavana iziskuje samo volju i nista vise.
Moj je savet da prvo izolujete tavan , pa tek onda prozore i zidove. Vise od 50% ladnoce dolazi odozgore.