Toplotna izolacija kuce

Koji lepkovi su od boljih ja sam kupio onaj Dragojević iz čente kakav je taj jel neko radio stim lepkom.

ja sam prošle jeseni radio fasadu i dobio sam uz materijal 1000 komada tipli i nisam ih stavljao .ako se radi sa sumnjivim ljepilom i ako se špara na ljepilu onda treba stavljati ako je ljepilo kvalitetno i potrošite na kuću 10x10 2200 kg ljepila onda na objekte do 8 mvisine ne treba tipla

Toplotnom izolovanju kuće treba prići jako ozbiljno. Koristiti provereno kvalitetne materijale i naći prave majstore (što je jako teško danas). Kada je lepak u pitanju, ne treba štedeti.

Silex lepkove treba izbegavati, nisu nekog kvaliteta. A o lepkovima nekih malih privatnih preduzeća ne treba ni razmišljati.
Ceresit, Knauf, Karbon... To su kvalitetni lepkovi.

Ne drži stiropor velika količina lepka,već pravilno rasporedjen lepak po tabli.
Bolje je staviti tiplove,što j' sigurno-sigurno.Dva je sasvim dovoljno po jednoj tabli.
Takodje na svaku ivicu staviti udarnu lajsnu da se ivice ne bi krunile ako ih slučajno zakačiš.

Probajte BAUMIT lepak i završni sloj ,kod mene 8 godina ko da je juče stavljena.
Samo vrednu ženu i kompresor leti zbog prašine i nema zime.
Tiplu su izmislili glupavi da pametni ne bi trošili novac.Da me nije sramota slikao bi kuću jednog komšije da vidite na šta liči posle 10 godina (rađena bez tipli)

pa prijatelju sam baumit kaže da tiple na novogradnji do 8 metara visine nisu potrebni a imaš snimku na youtube na kojoj dokazuju koliko tiple drže.

Napisao sam već u ovoj temi za šta služe tiplovi, između ostalog oni su toliko mala stavka u ceni fasade, da je iluzorno pričati o tome da li ih stavljati ili ne, majstori vam sigurno neće uzeti manje para zbog toga što ih ne stavljaju.
Ako hoćete da proverite lepak, na malo parče stiropora nanesete lepak, zalepite ga na fasadu i sačekate dva dana, ako se kida stiropor a lepak ostaje na fasadi onda je ok ako se stiropor sa lepkom skida sa fasade, treba fasada da se guli.

ma slikaću vam komšija nije stavljao toplove na novoj gradnji pa da vidite kako izgleda a slikaći i sa tiplovima pa vi sami prosudite,A štose tiče majstora sve ima svoije neko hoće majstora da radi za 3eu po kvadratu a u proseku se radi od 4-6 eu zavisi od površine i prohteva samog gazde e znači kakva para takva je i muzika.inače ako se nepostavi pravilno stiropir daje pod konac tu nepomaze onda ništa više a ako se lepo polepi istipluje i onda dve ruke lepak onda se moze nečemu nadati mada sve zavisi od majstorove ruke i vremena kadse radi najbolje izbegavati vrućine jer lepak ide u dosta tankom sloju i dabise lepo uradio i da nepregori .Radio sam sa jednim majstorom 2-3-god sa fasadama dok nisam počeo sa poljoprivredom tako da to jedna dve tipli ne pije vodu ili bez njih a štose tiče lepka normalno da postoji i bolji od sileksa al cena sve govori kako se kaze ako neznaš šta valja kupi ono štoje skuplje pa dasi siguran

kolege tiplajne je jedan broj sigurnije. na novim kucama visine 2 sprata nije potrebno tiplaje ali zatim treba kucu lijepo izgrundirati zbog prasine bloka
a na stare kuce je potrebno da se kuca opere od prasine pa da se grudira i da se lijepo stiropol polijepi naokolo stiropola i jednu crtu duzinski po stiropolu stiropolu netreba na lijepku zaliti jer se trosi lijepka oko 4 kila pro kvadratnom metru i dovoljno je po 2 tipla po plati......materijal baumit i cerezit ho henkel to su dobri a imahi jos kvalitetnih i slabiji...zelim vam veliku uspeh i sretno...
iskustvo 20 godina u nemackoj i zavrsena diploma maler i lakirer......

kolege tiplajne je jedan broj sigurnije. na novim kucama visine 2 sprata nije potrebno tiplaje ali zatim treba kucu lijepo izgrundirati zbog prasine bloka
a na stare kuce je potrebno da se kuca opere od prasine pa da se grudira i da se lijepo stiropol polijepi naokolo stiropola i jednu crtu duzinski po stiropolu stiropolu netreba na lijepku zaliti jer se trosi lijepka oko 4 kila pro kvadratnom metru i dovoljno je po 2 tipla po plati......materijal baumit i cerezit ho henkel to su dobri a imahi jos kvalitetnih i slabiji...zelim vam veliku uspeh i sretno...
iskustvo 20 godina u nemackoj i zavrsena diploma maler i lakirer......
pa kakvo tije iskustvo 20 god u nemačkoj kadse demit fasade rade nekih 10-12 god (mozda i grešim)a štose tiče zapada tutije druga priča i nije istina da idu samo dve tiple pošto mi zet ima gradevinsku firmu u austriji i tačno znam kako oni rade jer on radi te fasade na zgradama samo date podsetim posle druge ruke gletovanja dode lepo komisija i kaze iseci mi tamo 1 kvadrat i tamo i onda lepo provere dali ima dovoljno lepka za lepljenje kolko ima tipli i koja je debljina nanetog lepka na stiropor i mora biti min 2milimeta e ako je to uredu onda mogu nastavit sa završnim radom i tamo ide postavljanje fasade od 10-12eu po kvadratu toje samo ukratko opis posla:ppozdrav:
obrazok1.png
ovosam nekako nacrto tako izgleda tabla stiropora i crne tačke su mesta gde bi trebalo tiplovati stiropor e sad kako ko radi zbog uštede vremena i novca toje njegova volja

Poslednja izmena:
i toti dode isto zavisi kako se postavlja stiropor jasam prikazo samo jedan od načina čisto da pokazem da 2 tiple po ploči nikako znači svaki ćošak i sredina ploče i da čovek bude bez brige

attachment.php
[/IMG]

---------- Poruka napisana u 14:54 ---------- Prethodna poruka je at 14:45 ----------

pa kakvo tije iskustvo 20 god u nemačkoj kadse demit fasade rade nekih 10-12 god (mozda i grešim)a štose tiče zapada tutije druga priča i nije istina da idu samo dve tiple pošto mi zet ima gradevinsku firmu u austriji i tačno znam kako oni rade jer on radi te fasade na zgradama samo date podsetim posle druge ruke gletovanja dode lepo komisija i kaze iseci mi tamo 1 kvadrat i tamo i onda lepo provere dali ima dovoljno lepka za lepljenje kolko ima tipli i koja je debljina nanetog lepka na stiropor i mora biti min 2milimeta e ako je to uredu onda mogu nastavit sa završnim radom i tamo ide postavljanje fasade od 10-12eu po kvadratu toje samo ukratko opis posla:ppozdrav:
obrazok1.png
kolega gresis da se radi 10 godina radi se duze od trides ja sam to poslo kplegi koji je pisao mozel manjte tiplpva za kod nas a u inostranstvu mi nemos pricati jel i ja imam firmu ovde ali okej svako ima svoje misljejne ...

---------- Poruka napisana u 15:12 ---------- Prethodna poruka je at 14:54 ----------

http://www.stadtbranchenbuch.com/wiesbaden/3356069.html
ko zn on zna ko nezna on uci i ja mislim da je lijepo tako da svi ispitaju po malo po nekog i nauci nesto
ali nasim nemozes nikako obijasniti..svi znaju bolje ali ako moze sa malo para--:haha:

Оно што ваља знати је да се свака топлотна изолација поставља на претходно припремљен зид у пуном малтеру дебљине 5 мм.
Од скора се уместо малтера користи веома ефикасна пена слична "пур пени".У овом случају се истискује из боце пена у тракама фи-10мм на размак 10 см и директно лепи за претходно припремљен зид,по упутству произвођача.Пена вулканизира веома брзо и после 24 сата постављена изолација може само да се покида а никако да се ољушти.Пена ефикасно везује поред стиропора и стиродура и дрвене плоче и ко зна шта све не.Посебно треба нагласити да је пена првенствено намењена за постављање спољне топлотне изолације,а да се може постављати и унутрашња изолација по истом поступку.

Mora se lepiti pogacama kad nije omalterisana kuca. U protivnom kako bi smo izveli prav zid.

Ja i brat jos pre 7 god smo izolirali kucu. Svi su stavili u to vreme 5cm , ja sam stavio 8cm. A evo i zasto: cuo sam da u inonstranstvo stavljaju i 20cm. I kad sam se preracunao razlika je bila smesna . Jer ruka majstora je ista , lepak i sve ostalo , kao i fasada , sve je isto . Samo se placa skuplje stiropor. Stiropor je bio Austroterm , lepak se ne secam , a fasada neka nasa. Majstor je bio neki bivsi gastarbajter , covek nije da zna da radi , on ga salio. Placao sam ga 5e/m2 .
PAZI SAD: izolacija i prozori znace 1/2 zastite od zime, a drugu 1/2 izolacija tavana. Posto nismo imali pare u to vreme , mi nismo stavili stiropor na tavan. 2god kasnije moj brat kupuje stiropor kod nekog privatnika i sam ga poredja po tavanu . Stiropor je bio 10cm. Preko stiropora samo je namazao lepak , pa mrezicu i ponovo lepak. To svako moze sam da uradi. Izolacija tavana iziskuje samo volju i nista vise.

Moj je savet da prvo izolujete tavan , pa tek onda prozore i zidove. Vise od 50% ladnoce dolazi odozgore.

mnogo se ustedi ako se izoluje tavan,ja dok nisam uradio tavan na spratu je bilo leti da crkes od vrucine a zimi nikako da zagrejes,sad je super 5cm stiropor i ravnajuci sloj i reseno.

Nazad
Vrh