Tomo Vinkovic

Hvala na odgovoru kolega,reci mi samo da li ti je kacenje na poteznice u tri tacke ili na kosu plocu,moj tomica je 420 sa onom gredom za kacenje medjutim ja sve masine kupujem sa kacenjem u tri tacke,a niko poteznice ne pravi,da li ih pravi neko u vasem kraju?
Druze otvori KUPUJEM PRODAJEM imas za TOMICU poluge hidraulika toplink spanere osovinu hidraulika sve zajedno kosta oko 110e ja sam uzimao dva kompleta do sada covek je iz NISA
Jako lako se montira moraces samo da obrusis Anker plocu od kocnica da bi prosla osovina I da malo skratis tu osovinu sto dobijes

Послато са Lenovo A2020a40 уз помоћ Тапатока
 
Znaci bude sve kao na velikom traktoru kacenje u tri tacke

Послато са Lenovo A2020a40 уз помоћ Тапатока
 
Lepo vreme pa sam sa crvenim bio malo u šumi.Pre dva meseca bio jak vetar kod nas pa je puno smreka srušilo kpl sa štorom.Samo u moji šumi od 1,5h preko 30 debelih i visokih smreka sad moram to nekak rešit.






 
Hvala na odgovoru kolega,reci mi samo da li ti je kacenje na poteznice u tri tacke ili na kosu plocu,moj tomica je 420 sa onom gredom za kacenje medjutim ja sve masine kupujem sa kacenjem u tri tacke,a niko poteznice ne pravi,da li ih pravi neko u vasem kraju?

Kacenje je naravno na tri tacke, zato sam i napisao da je kacim i na 539. Ja sam bio u hali u Cacku gde se prave ove prskalice i video odnosno pokazali su mi prskalice koje se kace na tomicu tipa 420 sa kosom plocom (200 lit) tako da tu imas izbor. Sto se tice poteznica stvarno ne znam.
 
Poslednja izmena:
Jel postoji fabrička prikolica za TV821 i ako postoji koje su dimenzije i nosivost? Razmišljam da kupim ovu prikolicu:

Jel su to original gume? Koja je realna cena za takvu prikolicu i jel je odgovarajuća za TV821?
 
Ovo jest tomina,da je onaj transporter pa pomoz boze. Inace sa ovakom osovinom na sredini na vecim usponima nema mrdanja.
 
Slajfuje,ja sam osovinu pomerio nazad i opet na vecim usponima nebi mogo toma je lagan. Za ravno moze dve da vuces.:osmeh:
 
  • Like
Reagovanja: nem
Ova sa slike je iz 70ih i obicno uz pe 18 ide,ona je rucni kiper i manjih je dimenzija i nodivosti,uz821 je isla hidraulicna kiperka nosivosti 1.5t koja ima i svoje kocenje preko hidraulicnig cilindra.Ovakva kao sa slike zavisi od stanja i imanja papira je od 300 do 600e i naravno moze se kaciti za sve tomice.
 
Ova sa slike fabricki ima samo rucnu kocnicu koja je nad rudom isped sanduka,u tom polozaju da se u voznji moze rukom dohvatiti i zakociti,a novije imaju i rucnu i hidraulicnu kocnicu.
 
  • Like
Reagovanja: nem
Koliko ima tomo obrtaja u brzim. Negde nadjoh oko 700.al mi se ona njegova tabela neuklapa,nesto razmisljam o frezi 1 je spora,3 brza.
 
Samo sad ove posledje serije(hitner i prima) imaju i na 540 obrtaja a svi stari modeli nebitno od snage imaju na sporim 735 i 1065 a u brzim 1420 i 2060,dok pe 18 ima cinimi se 700 i 900 posto on nema brzine kardana vec samo preko invertera.
 
Koliko su usporene onda tomine freze,npr.za vece traktore masio italijanska bas sam gledo 2.5:1.
Ni landin nema 2000 na vratilu,a ovom prdavcu zakomplikovali sve moguce sa i ovo malo snage.
Ja lakse teram tarup 80 cm sa kultivatorom 10 ks.neg tomo metar a duplo snage.
 
Tako je...mnogo mu snage odlazi na pokretanje svoje mase...imam Valpadanu (mtc) njenih 14ks gone bez problema frezu od 85cm...TV 522 se živ namuči sa metarskom frezom (uzgred nije ni metar, već 95cm), iste zemlje (tvrdoće, vlažnosti) i dubine.Pričam onako kako jeste...ti "traktori", kada se sve uzme u obzir, ipak imaju više mana, nego vrlina...Biće da je to vikendaški traktor za one vremešne korisnike koji ne mogu da drže mtc u ruci, pa se malo zezaju po bašti.Imao sam ga jako dugo (dosta poslova sa njim radio oranje, freziranje, kultivaranje, prskanje, košenje, transport...), nema dela koji mu nisam skidao i njegove poznate bolesti lečio...malo mi je više pre..rčio, pa ga prodao.
 
Ja razmisljo neku malu djubretarku da smislim al kad razmislim o njegovoj snazi kilavo nema otog nista,drugar dono diferencijal da mu napravim tarup a on triput ubrzan,jos ima brda lepog,mislim da ce se muciti sanjim ito lepo.
 
Poslednja izmena:
540 obrtaja izlaznog vratila ima navodno na 2/3 obrtaja motora! Što se tiče freze tomo vinkovića, neznam zašto su napravili sa velikim obimom noževa, skoro 40cm, možda zbog velikog reduktora...što otežava rad u svim uslovima! Kolega ima goldoni motokultivator 8ks freza 80cm širine, prečnik noževa oko 30cm, bolje, lakše i lepše spremi zemlju nego TV! Zemlja je ista, pošto je pored mene...
 
Nazad
Vrh