Terenska vozila za poljoprivrednike(opšta tema).

Odg: Lada Niva-vozilo za poljoprivrednike

milos bota je napisao(la):
u nivu najlepše legne fijatov motor dizel 17 ili19d ,nije potrebna među ploča i nije potrebno izmeštanje prednje vuče
jel to neko budzijo vec?

ima čovek u ja mislim da je u Čurugu (Dožić) radi to već dugo , mislim da imam njegov broj telefona.Zadruga u Baču ima u novoj tipi nive od 2000god bez problema ,sam je vozi svako pa stalno se kvari,ali što se tiče ugradnje nema problema

budite sigurni da ni jedan majstor nije pametniji od inzenjera koji su projektovali auto. sve moze da se nabuzdi, ali nije to to. Nivin 1,7 motor uopste nije za potcenjivanje, ni po snazi, ni po pouzdanosti, ni po ceni odrzavanja....

Branko je napisao(la):
Jel neko razmišljao da ubaci Golfov dizel motor 1,6 u Nivu?
Moj paša kupuje samo nive i ugrađuje golfove 1.6 dizel motore, a ima jedna sa ugrađenim fiatovim motorom.

Evo ugrađenog golfovog 1.6 dizela u ladu nivu, ako nekog intresuje ugradnja home made neka pita, rado ću pomoći.

izvario veliki usmerivac (usis za vazduh za grejanje ) duva prelepo ulazi veca kolicina vazduha ..slikacu da vidite.. :D :cao:
Post je spojen: [time]1292631545[/time]

Niva je strasno dobar auto za odredjene namene, ali ne slazem se da je bas odlican terenac...jer i nema sasiju terenca.
Nivina "tajna" su gume (one ruske kramponke) i dobar prenos...nista vise...sticajem okolnosti motori su im dobri...jako je zahvalan auto za malo ne pristupacnije terene...ali ne bas za pravi teski teren.
Jedan jedini terenac kojem verujem do kraja je Nissan Patrol (vozio sam ih vise), odmah za njim Lada Niva (bez obzira sto nije u istoj klasi)...

Evo cisto da se zna sta vozi Gospodin... :D ::svaka cast::

e sad sam skro poludeo.. nestalo mi plina imam posudu gde sipam benzin ..normalno sipam 1 lit. da dodjem do pumpe dovuklo gorivo do karburatora sprica ali odradi kratko ..na magistrali sam oce kamioni da me oduvaju . ::lose:: .upali ponovo na jedvite muke ..i opet par sekundi i da ne verujes istrosi onaj bezin .. sacuvaj boze.. morao sam da se slepam .....e to ti je u kovaca kuca bez kukaca .. rasturam karburator ali nisan pametan sta mu je da li benzin uopste benzin koji mu je kur..c .. a kao krenuo do grada u neku kupovinu nije mi bilo nidocega :haha: :haha: :haha:
Post je spojen: [time]1293103305[/time]
skinuo karburator produvao i vratio .. :D kada sam skinuo pumpu ..odvuio se sras koji drzi membrane.. i semerimg na osovini ne dihtuje :sta: ..benzin se slio u motorno ulje ::lose:: sada moram da menjam uje ..popizdeo sam :haha: ::lose::

Pre nekoliko meseci sam kupio nivu,

za sada sam zadovoljan :D

mika_google je napisao(la):
Niva je strasno dobar auto za odredjene namene, ali ne slazem se da je bas odlican terenac...jer i nema sasiju terenca.
Nivina "tajna" su gume (one ruske kramponke) i dobar prenos...nista vise...sticajem okolnosti motori su im dobri...jako je zahvalan auto za malo ne pristupacnije terene...ali ne bas za pravi teski teren.
Jedan jedini terenac kojem verujem do kraja je Nissan Patrol (vozio sam ih vise), odmah za njim Lada Niva (bez obzira sto nije u istoj klasi)...

mozda zato sto niva nema blokadu diffa...a i njezin motor daje kud i kamo mamje momenta .....mali gepek,nedostatak udobnosti...itd...

lada sa njenim standardni gumama de prodje ni jedan dzip ne prolazi to kazem iz iskustva sa mnogih dzipijada :cao:

Bare je napisao(la):
mika_google je napisao(la):

mozda zato sto niva nema blokadu diffa...a i njezin motor daje kud i kamo mamje momenta .....mali gepek,nedostatak udobnosti...itd...
pa ima lada niva blokadu diferencijala. :ppozdrav:
Post je spojen: [time]1295467850[/time]

Da, ima blokadu diferencijalai reduktor, Za sneg je majka, redukuješ u sporu, u petoj max ide 60, a u trećoj je pustiš i sama staje :D :D :D

Posto sam i ja vozac NIVE, evo i mojih lepotica!!!
Niva 1.6 4x4, jedna je 86, a druga 90, godiste i idu ko lude!
2z8xqmu.jpg

27x2qv9.jpg

Nazad
Vrh