Terenska vozila za poljoprivrednike(opšta tema).

Odg: Lada Niva-vozilo za poljoprivrednike

Mislio sam na novu, lada-chevrolet, nisu nižašta, a klasična niva je zakon :D Ide uz masnu banderu. ::namigivanje::

Onu od 1.7? Zašto ti se nije svidela? Ja sam čuo da ona troši znatno manje od nive 1.6?

@Dukanac
nisam je vozio... voleo bih samo da mi je limarija bolja..ovako sam prezadovoljan :D znam sta sve moze .. a moze mnogo toga ::namigivanje::
Post je spojen: [time]1292083246[/time]

Na ovakvu sam mislio, a 1.7i je vrhunska, i 1.6 je isto dobra, to su provereno dobre, kuda smo ih sve terali.
Ovo je lada uradila novu nivu u saradnji sa ševroletom, ali su loše prošli i uopšte nije nešto ::lose::

r8e24n.jpg

10o2sz5.jpg

Moja Niva troši 13lit/100km plina i ti kilometri su pređeni samo po ataru,blatu i po njivama,bez vožnje na otvorenom putu.

iz mog iskustva sa TNG a servisirao sam sve i svasta...1.7i komp. kontrola protoka vazduha i goriva...daleko bolja od karburatora sto se tice potrosnje ide do 10 lit ako si na asvaltu ( ne pricam o opterecenju da vuce sneg i drugo)sto je za Nivu super potrosnja

Ja sam imao nivu 1.6,'85 a sada imam 1.7i 2005 god.Mislim da je ona matora bila zilavija,bolje je muljala po blatu! :D Mada ova nova se mnogo lepse vozi po putu,skoro kao redovan putnicki auto a odlicna je i za atar! :D

slazem se da niva 1,7 na putu ide kao i svaki drugi auto, bar moja

bilo je i malo vise, oko 150, ali kolotrazi su bili tu :evil:

ps.: ovo je snimljeno pre stupanja na snagu novig zakona :zli:

RUSI !

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=K9If4vj7nU8&feature=related[/youtube] [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Ocg7tQd_R_o[/youtube]
:ppozdrav:

Odoh u :off_topic: ali moram, ovo sam pre neki dan uslikao u Ivanjici, maxina boli glava, nema kuda na može da izađe :D
15ryzbs.jpg

Dukanac je napisao(la):
Odoh u :off_topic: ali moram, ovo sam pre neki dan uslikao u Ivanjici, maxina boli glava, nema kuda na može da izađe :D
15ryzbs.jpg
Uhhhhhhh...muka me hvata...kad vidim ovo čereslo...mnogo mi ostade u ružnom sećanju ::lose::

Dobar, može da se popne svuda.
Ali je neverovatno lak za bočna prevrtanja.

Jel neko razmišljao da ubaci Golfov dizel motor 1,6 u Nivu?

nivina karoserija ne moze da podnese vibracije dizelasa. cak se i serijski pravila kao 1,9TD sa pezoovim motorom, ali malo.

a kao drugo, zimi treba da se vozis, a ne da lozis vatru ispod dizelasa da bi upalio :haha:

Što se tiče šasije, to je nešto sasvim drugo...

A što se tiče paljenja motora, tu nema brige.

u nivu najlepše legne fijatov motor dizel 17 ili19d ,nije potrebna među ploča i nije potrebno izmeštanje prednje vuče

Nazad
Vrh