Terenska vozila za poljoprivrednike(opšta tema).

to nije nista za njega,jedan moj prijatelj vuce kamion sa samurajom,a ja sm jednu zastavicu palio bila je puna drva

niko ne kudi nego samo kazem da nije najbolja na svetu po karakteristikama a cenu odrzavanja, potrosnju i registraciju niko nije ni spominjao ;)

Ako tako tvrdis hajde doteraj neki skupi dzip, ja cu da poteram prvu raskljocanu ladu nivu koja mi se nadje u radnji i idemo neko blato do pola auta ili neko brdo sa blatom do koleni i trkamo se u po auto ko pre izadje uz brdo???

@ Slobapatrola slazem se da smo malo preterali :haha:
Imao sam ladu sa novim felnama i gumama od Suzuki samuraja nisam mogao da vozim po dubokom snegu pa sam bio primoran da stavim ladine gume i felne i tad je lajka isla kao zmaj. Nemam vise Ladu nivu ne vozim po losim putevima nije mi potrebna ali odrzavam dosta lada niva, neki od tih ljidi redovno posecuju razne dzipijade gde lada ne zaostaje ni za jednim skupocenim SUV-om. Nije ona najbolja na svetu daleko je od toga ali je za teren najbolja na svetu. Po terenu se krsi auto pozeljno je jeftino odrzavanje auta uzbridice zbunje, granje sve je to lakse savladati sa nekim automobilom koji je jeftiniji za odrzavanje a lada jos uz to pruza i neprevazidjene terenske osobine. Slobo gde si ti u pancevu po ravnici imao prilike da probas prave terenske osobine Lade Nive? Dodji u brdo i poteraj taj suzuki da vidis koliko moze da se poredi sa lajkom. Lako je navoditi mane lade nive kad u svakom selu u sumadiji ima vise Lada Niva nego tih Suzukija u celoj Srbiji... :ppozdrav:

Uaz se nije nikako pokazao,odnosno nije bolji od lade.Brat i drugar voze u sumariji i jedan i drugi i kazu da lada prodje tamo gde uaz ne moze da prodje.

Dodji ti sa bilo kojom ladom,a ja cu sa mojim Uazem 69 brzo ces promeniti misljenje kao i svi koji su na pocetku tako mislili..:ppozdrav:A ja sam imao i Ladu i Uaza i sad sam zadrzao samo Uaz jer je daleko ispred lade,ko hoce veruje ko ne nemora...:ppozdrav:

Odlican auto za jedno poljoprivredno domacinstvo je i Dacia pick up ali u verziji 4x4,svuda prolazi za potrebe poljoprivrede,a za akrobacije koje pominjete u prethodnim postovima nisam nikad probao.
pickup1300lz3.jpg

Poslednja izmena:
Srpska posla.Dobra je Niva,cak i odlicna jer ne znamo za bolje.Ne znam koliko vas je imalo priliku da proba Puha ili Defendera ili Vrenglera pa cak i Uaza.
Na strani Nive su niska nabavna cena,jeftini i lako dostupni delovi,jednostavan koncept.
A svako ko je probao pravu terensku voznju sa njom zna i za mane u vidu slabe lamele,poluosovina,pregrevanja motora i na kraju nedostatak klasicne sasije.
Sto se Samuraja tice on je po meni rame uz rame sa Nivom.

Ide kroz sneg dok ne nasedne,e tu je onda nemocna...inace prolazi skoro svuda po snegu gde ne mogu obicna putnica vozila da prodju
40883932244868621021990.jpg
photo549.jpg

Poslednja izmena:
Lada ima manje sanse da se nasadi od drugih terenskih vozila upravo zbog toga sto je kratka, gde se sa njom nasadite sa drugim vozilima ne bi ni stigli dotle.
Ovo nije tačno,kada nivi nasedne zadnji diferencijal može samo da se slika,to joj i jeste najveća mana-mali klirens zadnjeg diferencijala.Dobra jeste ali ima mnooogo boljih terenaca od nje..........tako da jedina joj je prednost uloženo-dobijeno tj.cena i ništa više

Nazad
Vrh