Terenska vozila za poljoprivrednike(opšta tema).

@Pocerina nista tvoj komsija nije dobio ubacuvanjem mercedesovog motora i sirih guma. Lada najbolje terenske osobine ima sa svojim ruskim fabrickim gumama ove sto je on stavio dobre su za po asfaltu jer ne lupaju kao ruske. Diesel motor nije pozeljan u ladi prenosi se ne poklapaju, ta lada sa ovim motorom trosi nafte kao tenk. To sto ima prednju vucu ima je svakako jer je ostao ladin reduktor iz koga prednja vuca vuce pogonski kardan.

Ja sam vise za Uaz 69... Sa motorom 2.4 benzinac.. Samuraj je previse mali...

Od ovde zastupljenijih , od Nive možda je terenski bolji jeep recimo Grand Cheeroke , naravno dosta je i skuplji , ali i on teško staje.

@Pocerina nista tvoj komsija nije dobio ubacuvanjem mercedesovog motora i sirih guma. Lada najbolje terenske osobine ima sa svojim ruskim fabrickim gumama ove sto je on stavio dobre su za po asfaltu jer ne lupaju kao ruske. Diesel motor nije pozeljan u ladi prenosi se ne poklapaju, ta lada sa ovim motorom trosi nafte kao tenk. To sto ima prednju vucu ima je svakako jer je ostao ladin reduktor iz koga prednja vuca vuce pogonski kardan.
Motor je vec bio ubacen kada je kupio, a gume je sire stavio radi estetike.... Kada je kupio nije imala prednju vucu tako da ju je on ugradio od druge Nive... Uopste ne trosi kao tenk, mislim da se potrosnja krece oko 9 litara... A sto se tice sirokih guma, ide odlicnoi sa njima, po snegu nema nikakvih problema.... A i ranije dok je imala uzane gume, brzo ih je skidala zbog tezine motora... Uostalom ne koristi je za voznju po njivama...

Uaz se nije nikako pokazao,odnosno nije bolji od lade.Brat i drugar voze u sumariji i jedan i drugi i kazu da lada prodje tamo gde uaz ne moze da prodje.

Ne videh terenca koji ima terenske osobine kao sto ih ima Lada Niva. Ovi sto je kude ili je nikad nisu vozili u zivotu ili je nikad nisu videli u zivotu pa lupetaju onako koliko da se nesto skraba po ovoj temi koja je 90% ispisana neadekvatnim informacijama o ladi nivi. Kao serviser koji pored ostalih automobila odrzavam dosta Lade Nive koga zanima nesto u vezi nje slobodno neka pita imam ih par sada u radnji mogu da vam slikam detalje koje hocete i postavim slike tipa sasija itd. Lada nema sasisju nje noj ni potrebna jer je nesalomiva. Idealan motor za Ladu Nivu je njen fabricki 1.7 benzinac i njene fabricke ruske gume.
Neki uporedjuju Suzuki samuraja sa Ladom imao sam i jedan i drugi auto lada je za njega izmisljen terenac a dostupnost i pristupacna cena delova u odnosu na Suzuki je cine jos pogodnijom. Lada nije neki sminkerski automobil koji sluzi za vozikanje po autoputu sa nekom besprekornom udobnoscu i voznim karakteristikama sportskog automobila ali kao TRENAC je neprevazidjena. Sto se tice Grand Cherokija duzi je od Nive ima mnogo velke tockove i siroke gume koji ga cine nesposobnim u blatu u poredjenju sa Nivom, drugo Ko je lud da registruje auto kao sto je Cheroki koji ima 4000 kubika reg.kosta 150000 dinara kao cela lada niva vec u njega ubacuju motore od Renoa , ko je lud da ga vozi sa ovom cenom goriva, trece nije to auto za teren i blato gde je kadar stici i uteci i na strasnom mestu postojati :ppozdrav:

niko ne kudi nego samo kazem da nije najbolja na svetu po karakteristikama a cenu odrzavanja, potrosnju i registraciju niko nije ni spominjao ;)

Sada da kazem da smo pre cetiri dana izvukli pobedu viljuskar 3t (4800 kg) koji je malo skliznuo u blato sa Nivom ovi samuraji mi nece verovati :haha:

Nazad
Vrh