Tanjirače

jel tanjirate strniste ili totalom prskate? :ppozdrav:

neki kazu da i tanjiraca dosta trave izkida pa se osusi.ja sam prosle godine za vreme sejanja zita kupio tanjiracu,tako da jos nisam radio strniste.i zbog toga pitam :ppozdrav: :ppozdrav:

Jedno pitanje poznavaocima tanjiraca, koliko je teska nosena sa 24 diska. Interesujeme podatak da IMT-539 ili na dole modeli ne moze dici vise od 1000kg. hvala na pomoci

robici je napisao(la):
neki kazu da i tanjiraca dosta trave izkida pa se osusi.ja sam prosle godine za vreme sejanja zita kupio tanjiracu,tako da jos nisam radio strniste.i zbog toga pitam :ppozdrav: :ppozdrav:

najbolje ti je da stnjiste oprskas totalnim otrovom ako ima dosta korova pa da kad se osusi pretanjiras, a cistije tanjiraj odma jer se mnogo lakse ore u jesen kad se potanjira strnjika a ne da se ostavi da zasusi

worm je napisao(la):
robici je napisao(la):

najbolje ti je da stnjiste oprskas totalnim otrovom ako ima dosta korova pa da kad se osusi pretanjiras, a cistije tanjiraj odma jer se mnogo lakse ore u jesen kad se potanjira strnjika a ne da se ostavi da zasusi
A najbolje je da odmah posle zetve potanjiras strnjiku , pa kad korovi krenu negde sredinom avgusta oprskas totalom i onda najesen imas i cistu njivu a i osnovnu obradu ces da izvrsis lakse.......... ::svaka cast::

IMT-550 je napisao(la):
worm je napisao(la):
robici je napisao(la):

A najbolje je da odmah posle zetve potanjiras strnjiku , pa kad korovi krenu negde sredinom avgusta oprskas totalom i onda najesen imas i cistu njivu a i osnovnu obradu ces da izvrsis lakse.......... ::svaka cast::

slazem se, mislim da je to najbolja verijanta...

gregorije83 je napisao(la):
IMT-550 je napisao(la):
worm je napisao(la):
robici je napisao(la):

slazem se, mislim da je to najbolja verijanta...
Ja verujem i znam (iz prakse) da jeste......... :D :D :D

Ja posle skidanja psenice predjem 1 tanjiracom pa onda posle 2-3 nedelje predjem drug put tanjiracom.neprskam uopste totalom.vec 3g tako radim i zadovoljan sam.

Evo je slika mojih tanjirača.U pitanju su 24 diskosne tanjirače marke "LEMIND"

http://[URL=http://img840.imageshack.us/i/dsc00139f.jpg/]
dsc00139f.jpg
[/URL]

Uploaded with ImageShack.us
Post je spojen: [time]1279627054[/time]

Ja mislim da IMT 539 ne može dići tanjiraču od 24 diska :nono: a kamoli raditi s njom.Uzmi tanjiraču od 20 diskova i budi miran ::super:: ::super::

Sika je napisao(la):
ja sam nosio sa 539 tanjiracu od 24 dista i moze lepo da ide kada je ravnije...a uzbrdo vec zajebava... ::namigivanje::

Zaboravio sam u prošlom postu napomenuti da od toga zavisi i težina i nagib terena,kod tebe je sigurno lakša zemlja pa zato može vući.ALi ipak stojim iza toga da je bolje da IMT 539 vuče tanjiraču od 20 diskova

North ARMY je napisao(la):
Ima li razlike izmedju ovih malih X tanjiraca u proizvodjacima OLT,LEMIND,IMT... naravno tanjirace sa istim brojem diskova npr 24.

Ima razlike u ležajevima. OLT ima metalne i lakše se vuče, dok Lemind ima drvene, teže se vuče no malo bolje radi.

IMT isto ima drvenjake,mi vucemo 24 sa 560,a komsija 28 sa rusima 82 stari tip.
Komsija se zajebo uzeo 24 za 542 pa ne moze da vuce,mislim vuze ali zestoko purnja i nece jos dugo.

Bećarina pusta je napisao(la):
@Fendt: Bajo moj da vidiš kako IMT-539 radi sa OLT Savom 28 ti bi ostao bez teksta. ::namigivanje:: Cvili, al ide.

Pa dobro...nisam znao....ipak ste me uvjerili :(
Post je spojen: [time]уторак, 20. јул 2010. 12:34:52 MST[/time]
Ovamo kod nas je zemlja jaaako teška i tu može Ferguson tanjirati samo sa tanjiračom 20 diskova,a to da tanjira sa 24 ili 28 diskova stvarno nisam vjerovao da će je moći podići a kamoli tanjirati s njom :sta: :sta:

@Fendt: Kolega je tanjirao voćnjak i to na laganoj uzbrdici. Tvrda je podloga pa je nekako išao. A što se tiče dizanja to je najmanji problem jer su one ispod 500 kg.

@NA: Leskovac je radio tanjirače za IMT.

@Isidor: Tanjiramo svašta, voćnjka (kad treba), strnjak, oranje... Samo za primjer ću ti reći da smo nedavno sa malom Leskovačkom 20 diskova istanjirali 40 ha voćnjaka. Leskovačka tanjirača 20 diskova (sve 4 nazubljene baterije) jako dobro ulazi u tlo, dobro ga mješa itd. Uglavnom bolje radi (veće opterećenje po disku) od 24 i 28 diskova.

Nazad
Vrh