Tanjirače

Takvu Lemind tanjiraču ima moj stric.Stavljeni su joj novi originalni Lemind diskovi i napred i nazad a vuku je sa ZTS-om 160ks.Teška je 2500 tone sa opterećenjem od 100kg po disku znači Zetor se usere pošteno ali bukvalno ore.

nx2yj5.jpg

Da li neko zna čija je ovo tanjirača, ima 36 diskova i zahvat je približno 4,7m-4,8m?

Matić je napisao(la):
Liči na Dubicu
Nemam pojma koja je, ali imt5210 ima šta da vuče!!!
Prvi put kada idem sve je ok, ali drugi prohod je već malo problematičan!
Tada traktor od devet i kusur tona počinje da poskakuje i moram da smanjujem brzinu!
To kod nas u pik-u rešavaju sa duplim točkovima na džondirima.
imao sam priliku da vidim džoniku serije 8xxx (ne znam tačno koji) sa kverneland 5m...
Traktor težine preko 12 i kusur tona skače ko jarac i ide skoro 3-4km sporije samo da nebi poskakivao

Vidi se na slici da u prvom prohodu napravi čudo mogu tek da zamislim šta radi u drugom.Slažem se da je dobra stvar montiranje duplih točkova na traktor prilikom tanjiranja ali nas zeza situacija. :cao:

Po meni ne treba ali zavisi sve od parcele do parcele kako se koja da uraditi.Negde gde je meko i rastresito nema potrebe za drugim prohodom a ima gde ni 5 prohoda ne mogu da naprave posao.

Suncokretište uradim jednom posle vršidbe i još jednom pre setve pšenice i to je to.
tanjirača je ok!!!
Mali je problem što je razmak izmedju diskova dosta velik po kada je sušno izvaljuje grudve inače zakošena je prilično i ulazi što bi rekli i u beton :D
Post je spojen: [time]1280696919[/time]

milan_spay je napisao(la):
nx2yj5.jpg

Da li neko zna čija je ovo tanjirača, ima 36 diskova i zahvat je približno 4,7m-4,8m?

dubica je u pitanju. Prilicno sam siguran jer imam i ja takvu samo sto je dosta manja ( 3.6 m ). Isto ima dva cilindra na istom mestu kao na tvojoj, isto resenje tockova samo sto ja nemam te spoljacnje, isti toplink za podesavanje dubine, ruda ista................. znaci to je to...............DUBICA

mtz 892 & consum 2.8 sa rotorima
30cakhx.jpg

Post je spojen: [time]1280789235[/time]

spiker je napisao(la):
pozdrav svima,jedno pitanje:da li neko zna za tanjiracu za traktor Tomo Vinkovic

Pozdrav svima!
Trenutno sam u fazi razvoja i testiranja tanjurača za manje traktore pa čak i za Tomu Vinkovica ako vas zanima slobodno se obratite na info@metallum.hr
6q8oja.jpg

Vučeno nošena V-tanjurača s 32 diska, testirano sa Ursusom c-350
Slikano je po povratku s polja više informacija potražite na www.metallum.hr

koliko ce kostati ove godine tanjiranje pred sejanje zita,u okolini novog sada?jel neko razmisljao o ceni ili cuo nesto?

Nazad
Vrh