Suncokret 2023

Niko ništa ne piše o suncokretu, izgleda da su svi na njivama pored kombajna.

Kod mene Sureli na parceli u vlasnistvu, 2350kg/kj. Inace u prskanju sam svuda mesao hemiju uskolisno i sirokolisno, i nemam nigde problema. Prinos mi se krece od 1700kg na najlosijoj zemlji, pa 2t+ na boljoj zemlji. Sumiko, i Mass 85-83.

Послато са M2006C3LG помоћу Тапатока

I ja ću ovih dana skidati moj Le 163. List crn ali sunđer još ima žućkastu boju, plašim se povećane vlage.
Ovi prinosi su odlični, svaka čast.

Код нас и ови што нису дирани од леда или тек мало подбацили од 1200кг-1500кг/кј ови што су спичкани ту нема ништа код мене јутрос влага на ЛЕ99 10,1 сутра гањамо гањеве по њиви:ROFLMAO:

Pre 2 dana ovrsen le99. Prinos 2300 kg/ha, vlaga 10.2... Jednu parcelu je unistila voda, tu suncokret nije bio nikakav, plus probila ambrozija.

Послато са SM-A025G помоћу Тапатока

Neke stvari tesko mogu da razumem, ako se vec bavis ovim poslom a vreme toplo i idealno za sazrevanje onda kud zurba ili nezamisliva procena oko toga koliko je zreo i da li je za kosenje!

Mozda je do hibrida,npr Pioneer le99 kad bi vrsio a da ima pri vrhu zelenog lisca,zelena glavica i stabljika,vlaga bi bila blize 20 nego 10,a opet npr Mas85 ,isto tako zelen,vlaga ne preko 12%.....

Morao bi da razumes kod tebe u okruzenju je to bas cesto.Ako je komsija pokosio pa idem i ja.I ove godine je koseno sa 20 i kusur vlage zasto?
Moze biti, ali opet govorim to da nije mi jasno zasto se to desava! Pa pobogu zar ima to veze sta je komsija radio, valjda ima i u tim glavama toliko da procene drasticnu razliku izmedju zrelog i zelenog!

Nazad
Vrh