guest 43101
Član
Kad već spominješ plodored, suncokret bi trebao da ide svake pete godine najmanje....
Послато са SM-A225F помоћу Тапатока
Послато са SM-A225F помоћу Тапатока
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
И код мене је тако било само што је оба пута била неома.Sejao suncokret-suncokret na jednoj parceli, cak imao bolji prinos nego gde je bio na tuluziste. Neoma pa sumiko.
Послато са M2006C3LG помоћу Тапатока
Ovaj Ns ogled je bio kod nas, na putu za Alibunar, ne znam tacno cija je njiva bila, nemam rezultate, jako lepo je izgledao, ali nije bio taj hibrid Smaragd.Aj opet da pitam. Da li je neko sejao Ns Smaragd.
Ne mogu naci nigde rezultate oglednog polja.
A kod nas ima ko seje 5 godina za redomNe prskam fungicidima.Suncokret sejem na istoj parceli tek posle 5 godina.
Ni ja ne praktikujem nikad suncokret u monokulturi, ove godine imam jedno 8kj, iseckao štapove, tanjirano i gruberisao, još uvek ne znam šta da sejem na proleće, da li opet suncokret, ili kukuruz, prvo sam hteo sirak, ali čujem da su imali problem sa otkupom pa ne bih da rizikujem.Ufff, to je bas preterano!
Desava mi se ali retko da ide suncokret u monokulturi 2 godine ali zato picim suncokret psenicu u ritu vec ko ce ga znati koliko godina unazad!