Suncokret 2023

E sad.Nisam razumeo da li to vazi za tvoj adapter bez adaptacije za suncokret ili...
Kako ide onda na capello?Prvi put radim sa capelom i prvi put imam suncokret.
Koji razmak treba da bude na okidackim plocama?
I stavljaju se na fiksnu stranu.A ja imam jednu kontra.Verovatno onda ide na onu koja klizi posto su sve baterije iste.
Kapelo ne moze ovako da radi, prebrz je adapter. Ili se mora usporiti, ili skinuti jedan otkidacki valjak. Ako imas adaptaciju za suncokret, jos bolje. Ovako ce prosipati bez obzira sto skupis ploce na najmanje.

Zavrsili sa suncokretom za ovu godinu.
Za nijansu slabije od prosle godine ali sasvim zadovoljavajuce u odnosu na neke druge kolege koji su nastradali ove godine , te od vetra te od grada ili sve skupa.
Tragedija je samo cena koja je u pola manje nego lane.

8c1656b5a12596786d958ebee291f535.jpg

15jun setva
Lg Sx

Sent from my iPhone using Tapatalk

Kako je izgledao na slikama ,mislio sam da će dati bolji rod.
Juče je poznanik pokosio jednu njiv na kojoj je bio posejan SY Michigen .Prinos 2000 kg/kj sa 9,x vlage .

Takodje ove godine na nekoliko parcela gde se ne secam kad sam imao zadnji put suncokret bio sam misljenja da ce razvaliti sa prinosom ali su to ipak samo oci varale. Nesto samo jace od 2 t/kj

Tacno je to, daleko od toga da prinos od 2 t je los. Samo sam rekao ono na sta su i drugi naisli ove godine, a to je dosta bolji izgled na oku a prinos slabiji od ocekivanog.

Zestok podbacaj suncokreta i de je preziveo nevreme. Spram prethodne 2 godine de nije isao ispod 24 i ne preko 29 po jutru ovo je godina za prespavati + odlicna cena.

Baća kod nas u zavisnosti od lokaliteta do lokaliteta svake godine imamo prinose od 1.000 do 2.900 kg/k.j.Ne može slatina da rodi i možeš da se slikaš a nemaš da biraš bolje, to je što je.

Nazad
Vrh