Koristite zastareli preglednik. Možda neće pravilno prikazivati ove ili druge veb stranice. Trebali biste nadograditi ili koristiti alternativni pregledač.
Pa nekad je bilo da se radi kad skroz pocrni, al sad sa ovim novim sortama nikada nisi načisto :sve zeleno a vlaga u jus -u. Pa još kad ostane poslednji u tom delu atara, eto jeda.
Zavrsili i mi suncokret porusio ga je ona oluja tako da je na kraju ispalo prosek 720 kila po jutru.Najbolja parcela 1800 najgora mozda ni 200 kila po jutru.Bolje bismo prosli da smo prespavali ovu godinu
Јуче између Кисача и Степановићева са леве стране оглед НС сунцокрета три је било, први ваљда Сумо, други је био Круна, а трећи је неко Ронин људи какав је то сунцокрет. Главице као раткапне од аутобуса увече када сам пролазио туда ова два су скинута, а тај Ронин је остао ако буде у понедељак на њиви стаћу да га сликам. Да ли га је неко можда сејао ове године?
Imao sam i ja ogled NS suncokreta.Ronin je imo okruglo 4000 kg. po hektaru.Kruna 3750 a visoko oleinski hibrid Sanol 3350.Imao sam još i ogled koji sam sam postavio od prošlogodišnjeg semena koje mi je preteklo od ogleda i tu je Dositej dao preko 4000 kg.po hektaru ali me Kiril razočarao jer je dao ispod 2 tone.Kiril je polegao više od 50% a ostali skoro ništa.
Ovrsen deo suncokreta NS Ronin mnogo sitne glavice ali iznenadjujuce curi 1944 kg/kj naplativog vlaga dobra ali primese 5,2.Za mene je to prihvatljivo jer malo suncokreta sam video ili nikako sa 2-2,5 primesa.Tako nesto se ne otprema iz magacina prema uljarama.Kontrolne kuce rade svoj posao
Koja je cena tih N.S suncokreta?Čini mi se da konvencionalni hibridi daju odlične prinose samo je problem bio u zaštiti od korova, ako ne uspe prskanje na crno nema korekcije.Sada kada se pojavila Viballa taj problem je rešen, inače treba dati Noblesovu nagradu onom ko je izmislio.
I ta Vibala skoro da ne resi nista osim ambrozije a ako je vec ima u nekoj parceli onda ne vidim zasto posejati suncokret tu!
Sto se mene tice ravno mi je da li postoji ili ne taj herbicid.