Kod nas se nikad nije desilo da neki Pioneer hibrid bude bolji od Syngente. Govorim iz mog ličnog iskustva. Sejao sam po 2 ili 3 hibrida Pionera i uglavnom 2 ili 3 hibrida Syngente. Kad je Syngenta bila loša Pioneer je bio katastrofalno loš a u godinama kad je Syngenta bila dobra ili baš dobra kod Pioneera je bilo slučajeva da bude dobar ali lošiji za po 1-2m/kj od Syngente a bilo je i slučajeva da bude loš, mnogo šturog zrna, lagan, iako je godina dobra i na oko suncokret izgleda dobro...Isto tako ni LG nije mogao primaći Syngenti a ni KWS, i njega sam probao nekoliko hibrida... Jedini koji sam imao a da je po prinosu bio u rangu sa Syngentom je neki Maisadour al se ne sećam tačno koji, jedino što mi se nije svidelo kod njega je što izraste jako visoko i zbog tog ga ne sejem. To je moje iskustvo od nekih 5 godina eksperimentisanja... Od tad eksperimenti samo u okviru Syngente. Možda sad ima i drugih semenskih kuća koje mogu parirati Syngenti po prinosu ali se meni više ne eksperimentiše...