Suncokret 2023

LE 99,malo da odlepsa i skidamo..
Kod mene se jos dosta zeleni, nece jos, isto LE99.. Merio vlagu juce krece se od 14 do 18.5 na rucno ubranom uzorku. Sundjeri puni vode diglo bi to fino vlagu kroz kombajn. Vise me brine sto golubovi i gugutke pojedose pola :D
Evo kako izgleda sad, slike od juce. (raspon ruke nekih 20-22 cm sto je i prosek velicine glave na ovoj njivi)
image.png

image.png

image.png

image.png

Kako izgleda prvi dan žetve suncokreta uz sva dešavanja sa tom industrijskom biljkom? Posle jedne od najgorih godina za suncokret u poslednjih 30 sezona, kolapsa cene i prinosa , nastavka cirkusa sa akontacionim cenama, proizvođači su očajni. Ništa bolja situacija nije ni kod mene gde Mika i ja pokušavamo da nadoknadimo Miretov izostanak i uradimo suncokret u Čortanovcima. Kako je to sve izgledalo, pogledajte u videu... Hvala što ste pogledali video, za još zanimljivog sadržaja lajkujte video,komentarišite i pretplatite se na moj kanal! Copyright © 2023. youtube.radoslav adamovic - All rights reserved.

Koliko je Le99 otporan na poleganje?slabo se seje kod nas suncokret.Ima jedna parcela,stoji kao praćka,ne znam ko je vlasnik,nije iz budisave.A ostale parcele pod suncokretom kao da je valjak prešao

Jel se otkidačke ploče šire ili suzuju ako se koristi kukuruzna adaptacija, i koliko brzo treba da se tera?
Sužavaju se na minimum, maltene da zaglavljuje stabljike. Ako je zreo suncokret mora brzo da se tera da ne stigne da ga lupi o otkidačke ploče, u pologu mora kako mora. Brzi adapteri ne mogu ovako da rade, otresaju previše.

Kod sporog adaptera.Kod ubrzanog i 2 noza po lancu su nekad puno,uz kontra noz na sam kraj otkidackih valjaka,ili oklagija.

Sužavaju se na minimum, maltene da zaglavljuje stabljike. Ako je zreo suncokret mora brzo da se tera da ne stigne da ga lupi o otkidačke ploče, u pologu mora kako mora. Brzi adapteri ne mogu ovako da rade, otresaju previše.
E sad.Nisam razumeo da li to vazi za tvoj adapter bez adaptacije za suncokret ili...
Kako ide onda na capello?Prvi put radim sa capelom i prvi put imam suncokret.
Koji razmak treba da bude na okidackim plocama?
I stavljaju se na fiksnu stranu.A ja imam jednu kontra.Verovatno onda ide na onu koja klizi posto su sve baterije iste.

Nazad
Vrh