Suncokret 2023

Juce radili nesto vise od 17kj sa vlagom od 8-9% ali kako je izgledalo i nije neki prinos ocekivani iako los nije. Od 1650 do 2030 kg/kj ovo najbolje je bilo na nekim parcelama gde je bila soja a ne secam se kad je bilo posejan suncokret zadnji put.
Tu sam ocekivao dosta bolji rod jer na oko je sasvim solidno izgledalo!

Poslednja izmena:
Pre par dana završio sa skidanjem suncokreta. Površina 23kj, ukuno nacurelo 48944kg uzans kvaliteta, što daje prinos 2130 kg/kj. Najbolji prinos je bio na jednoj njivi od 6,5 kj, 2462 kg/kj. Hibrid je Bakardi sejan na 26,2 santimetra.
Prinosom sam zadovoljan a cenom naravmo nisam, ali to je druga tema.

Danas smo divanili na temu hibridi suncokreta i prinosi .Sindženta je ,bar u našem ataru najbolja .Spomenuli smo i Melence .Navodno u tom selu dominiraju pionir hibridi .Sada me je Ivica prijatno iznenedio ,sa odabirom hibrida i prinosom .

Nisam ga sejao ali znam jednog u selu koji je posejao baš taj hibrid pa ću čuti kako je prošao.
Ove godine je Sindženta u jednom delu atara imala dobru kilažu.U zmajevku je stalo preko 5300 kg.

Kod mene poznanik je posejao samo sureli i subaro, krenuo da skida a hl mu 41.6 i prosek do sad sto je skinuo 71ha mu je 3600kg/ha

Nazad
Vrh