Suncokret 2023

aafe81ad418fd5c0459bd0e3a14befd2.jpg

Danas sa podizačima nastavljamo sa njivama gde su glave na zemlji:

941ef9cebebba1008acf55ca08c76580.jpg

Gesendet von iPhone mit Tapatalk

@sasajel to klot žitni heder? Ne vidim baš dobro od prašine?
Kujemo planove da krenemo od ponedeljka (zavisi od kiše) pa nismo pametni s čim je najbolje raditi ovu "nevolju"...

Има ли приноса, не видим слику,немам фб. Мада ако су ти њиве према оним путем од превод ице ка Змајеву онда верује да само таруп ради.
Ala si ga pravo u centar...tromeđa Kucura-Vrbas-Bačko polje.

Prinos...za patos....

@sasajel to klot žitni heder? Ne vidim baš dobro od prašine?
Kujemo planove da krenemo od ponedeljka (zavisi od kiše) pa nismo pametni s čim je najbolje raditi ovu "nevolju"...
Jeste žitni, bio sam stavio i podizače ali guši, skinuo ih na njivi.
Mnogo bolje ide ako ga radiš kako je vetar duvao, u tom pravcu.
I da, potrošnja 14,5 litara kj, om 352. Heder 3.60.

@mirmag @kiraj Jel bilo kod vas da se prijavi za stetu na usevima i kucama posle onog vetra ?.Jel to trebalo da se osigura od vetra da bi se moglo ocekivati nesto ?.Jel su bili na terenu da proveraju koliko je gde bilo stete ?.Znam da je tamo bila opcija gde su pitali otprilike u kom vremenu se ocekiva da se skida usev,pa reko valjda ce biti nesto ,ali ja nista nisam cuo jos da su negde izasli ....A sad ako i izadju,kako ce oni znati u kom % je nekome bio unisten suncokret npr ili krov ,kad su ljudi morali do sad popraviti iste i suncokreti su skinuti vec dosta ...

Kod nas je PSS i poljočuvarska služba izlazila na teren sa svakim poljoprvrednikom ponaosob i pravili zapisnike,slikali useve,nas pored istih i to sve sjedinjeno poslato opštinarima koji su valjda prosledili ministarstvu....
Inače nama su pored useva stradala i nepokretna imovina koju je svako ponaosob slikao i nosio u MZ gde su pravili zapisnike.

Pokosen pionir le99... u delu gde je tukao led, 1500kg/h... Na drugom kraju sela gde je bilo malo leda, 3700kg/h... vlaga 10...

Sent from my SM-G973F using Tapatalk

Da li stima ili ne stvarno ne znam,znam samo da sam ga radio i napatio se,a za kolicinu mi je preneo vlasnik tako da je to cela prica.

Kod nas je PSS i poljočuvarska služba izlazila na teren sa svakim poljoprvrednikom ponaosob i pravili zapisnike,slikali useve,nas pored istih i to sve sjedinjeno poslato opštinarima koji su valjda prosledili ministarstvu....
Inače nama su pored useva stradala i nepokretna imovina koju je svako ponaosob slikao i nosio u MZ gde su pravili zapisnike.
Код нас ништа само сликаш усев и однесеш слике.

Kod nas ništa. Posle onog leda iz jula je bio poziv da se prijavi šteta u mesnoj zajednici, a nakon toga pojeo vuk magarca. Niti su tražili fotke, niti je bilo ko iz opštine zvao da se izađe na parcele i vidi konkretno stanje. Ništa, totalna tišina...

Nazad
Vrh