Suncokret 2023

Pionir le25 visok u p.m.
Vlaga 18%.
Batalili do daljnjeg....
ff45f03ae961c08e5caca5c29cbbc4fa.jpg
5de93350304933500f8b10f489ff3259.jpg

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока
Pa ovo je zeleno da zelenije ne moze biti!
Kod nas i danas ljudi izasli na Neomi i vlaga je oko 12% i veca a crni se ko zemlja!

caco kako tako velika vlaga? pioneer sam uvek skidao bas ovakav negde, znam da je uvek vlaga kao syngenta kad sva pocrni

Naspram onog što smo juče kosili sa vlagom 8-9% ovaj je na oko skroz izgoreo, a zrno mekano. Juče listovi zeleni do zemlje a zrno barut...
Evo jedna od juče:
a14f8b5bfdbdadacb19ddea6c449fecc.jpg

Znači, polako se vraćamo NS hibridima. Soja i suncokret su sada dobri, a još da osvoje kukuruz i malo poprave pšenicu.

Svaki kad su vremenski uslovi idealni do momenta kad ga skidas u zrnu sa vlagom od 3-4% vecom, pa se onda opametis, ako?! A nekima je dobar kad poseju samo par kj i to dobivaju za ogled!

Од синоћ навалили комбајни са свих страна у атар, косе сунцокрет. Је ли могуће да је сав зрео у исто време. И још појединци спомињу скидање кукуруза!!!

To su nove sorte, navodno sumo1 i sumo2 modernizovani.
Sumo2 prosle godine bilo nešto preko 2,2t/kj, nepamtim sad tačno u kilu.
Inače skroz dobri hibridi koliko vidim iz iskustva.

@Sapatnik Kukuruz sam merio danas,vlaga 24 i 30% sa 2 parcele.Ovaj od 30% mi je najzeleniji kukuruz,tj ima po koji zeleni list ostao ....U pitanju je Kashmir,Invador i neki Pioneer,setva tamo oko 20-og.04.

Gde je bio led je rod suncokreta tacno prepolovljen.
I kod nas je jako mali deo atara prosao dobro.
Definitivno su kasnije setve bolje prosle ( sve posle 20.aprila)
Kukuruz isto tako

Nazad
Vrh