Suncokret 2023

@DraleTD Neznam još tačno, znaću večeras. 2 kj nije stalo u 2 kikinđuše, znači preko 20 metara....
Par slika dok čekam prevoz....
d556dd7c9cb34f4db22f0232b9707f6e.jpg

Veličina glave više nego dobra
9d0d9a6f8d0e81d51b6d1d44e6d5490e.jpg

Najbitnije, nema šturih zrna, dok juče kod pionira bilo katastrofa. Pola je vetar izbacio napolje....
Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Poslednja izmena:
Upoređivali smo sa aparatom na otkupnom mestu, ovaj pokaže 1% manje u odnosu na taj tamo. Isti uzorak meren...

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Па тај нс је у ценовник рангу пионира није оно ништа јефтиније

Zanimljivo na oko koliko zelene mase ima a vlaga ispod 8% dok kod nas ima crnih parcela a vlaga je od 15-20%
Juce vecina koja je izasla probala pa obustavila rad zbog visoke vlage.
Mi smo hteli izaci ali u medjuvremenu smo odustali.

Ja imam u planu u nedelju da probam Neomu sejana 23.4, ima je na parceli i sa zelenim lišćem i skroz izogrele. Pošto javljaju ove vrućine mislim da će ga oduvati do tad

Па тај нс је у ценовник рангу пионира није оно ништа јефтиније
Jeste, možda i skuplji za nijansu, ali definitivno je jedan rang ispred pionira u prinosu. Danas radimo le25 kod drugara, iako na oko lep mislim da nije prebacio 1,5t/kj. Znaću tačno večeras....

Ne znam tačno pošto nisam u ataru ali ..Juče i danas kosili parcelu gde je pola predusv pšenica a pola kukuruz.Na pšenici je Bkardi a na kukuruzu Kondi i Bacardi.
Juče košen samo Bakardi a prinos na delu gde je predusev pšenica se (odokativno) vrtio oko 1800 kg /kj .Danas cela njiva urađena sa prosekom 2100 kg /kj .
Da li je (verovatno) kukuruz kao predusev namestio toliku razliku u prinosu ?

@Peet I Mas hibridi su takvi,bude dosta zelen a vlaga oko 10%.
Inace danas malo vrsio suncokret,setva 21-22.04 mislim,na losijoj zemlji prinosi dno dna,+-1550kg/ha,vlaga 8.5% le99,deo porusio vetar,to sto je dole kao da nema nista od njega,prvo sam mislio popunio je solidno ,ali ima puno polupraznog zrna,zmajevka skoro puna a maltene skakuce po putu kao prazna.

Ne znam tačno pošto nisam u ataru ali ..Juče i danas kosili parcelu gde je pola predusv pšenica a pola kukuruz.Na pšenici je Bkardi a na kukuruzu Kondi i Bacardi.
Juče košen samo Bakardi a prinos na delu gde je predusev pšenica se (odokativno) vrtio oko 1800 kg /kj .Danas cela njiva urađena sa prosekom 2100 kg /kj .
Da li je (verovatno) kukuruz kao predusev namestio toliku razliku u prinosu ?
Verovatno da jeste.Uvek na pšenici nam izgori nekako i bude manje.Za sve je pšenica bolji predusev osim za suncokret i teže se uhvati valjda mekše u proleće i hoće ga više žičar.

Nazad
Vrh