Suncokret 2023

@DraleTD Bilo koje injektorske,prave drasticno manje magle.Sami sebe trujete tom maglom kod obicnih dizni,plus sjeb... ostale useve okolo ,nzm cemu to.

манте ме тих ињекторских дизни и тих **greška ово је прскано амазоне прскалицом са ваздушном подршком па је хемија завршила на пола моје њиве ,једноставно по ветру од 15-20м/с се не прска ал то одређени лудаци мисле да то тако може,ту је проблем силе у глави

Poslednja izmena:
Имам и ја, између 6 и 9 редова опрскано а кад сам му реко каже да није прскао а има трагове. После каже јесам али пре ницања а тада је мој сунцокрет већ изникао. На крају каже неће бити проблема, видеће шта и како. То је било пре 5 дана и ништа се не дешава.
Него, имам намеру да пређем тај сунцокрет неком прехраном (пре 5 дана је био сав сквчен али ајде бар мало да му помогнем). Највероватније ћу ићи са мегафолом.
немам искуства никаква са сунцокретом али по писању колега који су овде исто прошли од њега неће па скоро бити ништа Размишљам се да усејем поново тих 10-12 редова

Poslednja izmena:
@DraleTD Bilo koje injektorske,prave drasticno manje magle.Sami sebe trujete tom maglom kod obicnih dizni,plus sjeb... ostale useve okolo ,nzm cemu to.
Па код нас највише упрскају ти са тим ињекторским дизнама против ветра. Пун ми их је **greška прскају по цео дан и онда као ја имам дизне за ветар, ја имам овакве дизне, онакве, а комшијске њиве и по 10-12 реди буду опрскане. И вазда изговор јбг морам не могу да стигнем и нисам ја. Ја имам обичне 4 дизне и никоме за 25 година како прским нисам нанео штету. Тако да те приче о дизнама не пију воду већ само треба бити реалан и радити кад нема ветра. После подне у смирај дана па и ноћу. Прошле године сам ја прскао и до 02х ујутро и опет никоме штете нисам направио.

манте ме тих ињекторских дизни и тих **greška ово је прскано амазоне прскалицом са ваздушном подршком па је хемија завршила на пола моје њиве ,једноставно по ветру од 15-20м/с се не прска ал то одређени лудаци мисле да то тако може,ту је проблем силе у глави
Код мене сви ти велики узели неке сега-мега прскалице и по цео дан само прскају. Пре неки дан један такав прска у подне по највећем ветру, преко пута мој јечам и рођаков воћњак каже ми отац седели у воћњаку у летњиковцу који је 50м од пута удаљен каже уби нас хемијом. Једва су побегли из воћњака, ајде ја му за јечам нећу ништа, али овај ће га рођак за воћњак терати до судњег дана ако му сјебе воћке. И треба једном да се стане на пут тој бахатости. Мени је једном лик опрскао 12 реди сунцокрета лаудисом кад сам га позвао, на њиву почео да кука и плаче, а ветра дувао да те изује. После долазио као да ми плати штету али ајде опростио сам му то у има старих дана.

ма је не **greška више следећи пут кад видим да прска по ветру биће окупан цео комплет у том бурету скојим шприца понашање сваке године све луђе и и бахатије умем и ја бити силан то је бар најлакше

Nisu injektorske svemocne,ali kad bi ti isti koji su sa njima uprskali stvar radili sa obicnim diznama,tek tad bi bio harikiri po ataru.Ti veliki farmeri nikad nemaju vremena i stalno zure pa lete po njivama i guraju pritiske na dizne preko 4-5+ bari i onda ni injektorska ne moze a da ne magli.

To nebi trebalo da bude tema razgovora dali su injektorske ili tvin bolje, logično je da jesu.
Jako je mala investicija u kvalitetnu diznu nasuprot onome sto moze negativno da bude lošim prskanjem.
A svi koji sa običnim rade godinama bez problema bi ipak trebalo da probaju nesto novije.
Na skupu hemiju jednostavno ne ide obična dizna

Drugu godinu zaredom sirak mi resava a.m. Kletodim. Prosle godine Bokser sa 240g/l, doza 1L/Ha, ove godine Fargo sa 120g/l, ali 1L/KJ.
A napomenuo bih da je na ovoj sada parceli kukuruz bio prethodne dve godine, more sirka je bilo, i to bas velikog.

Ja nisam. Jako lepo je krenula psenica. Jedino sto je posle fasovala bolesti i rdju, ali ne znam da li to moze biti povezano. Posle se popravila malo.

Шта буде од таквог сунцокрета до краја да ли може да се регенерише и да избаци нормалне главе без деформитета

Probao špartanje pa odustao. Lomi se iako je rađeno u podne...
2 prohoda i kraj, više štete nego koristi...
Ns H8002
2d7f9b8420d599c93f890fff903532c9.jpg
fe0ddf02a947f1937d3225391a914411.jpg

Počeo da formira glavice.
2c07cb3fd2a7c5f30d2cf3ee0bb2b335.jpg

Nazad
Vrh