Suncokret 2023

ЛЕ163 опрскан Фузилејдом и Грингом. Види се да су корови добили, али гурају нови, нарочито сирак ризомац.
Према вашем искуству, да ли прскати неком другом материјом или само шпартање?

Ne moraš žuriti, imaš fore dok se suncokret ne sklopi, taman će izaći sav sirak napolje.Uvek idem maks.preporučenu dozu iliti 1l/k.j.

A ovo?
60c36fd4cc9e4b49f12c58597c97af9d.jpg

Posle kažu novi kombajni ne prosipaju.....

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

nije samo do kombajna, ima i do kombajnera, cak i više do ovog drugog…
Niit provjeravaju rasip nit išta drugo, samo teraaaj

a i ovi moderni kombajneri rade dvije operacije odjednom, žetva i odmah sjetva pokrovnog usjeva/zelene gnojidbe tak da budi sretan da ti ne naplate i ovu drugu operaciju hahah

Sent from my iPhone using Tapatalk

To je radio tucano sa adaptacijom za suncokret na kukuruznom adapteru, pre 2 godine. Prošle godine je tu bila pšenica....
Pa moj zmaj ne bi toliko prosuo da je još tri puta bušniji od trenurnog stanja.....🫣

Da li je takvo stanje po celoj njivi ili samo iza repa kombajna?
Kako je izgledao suncokret kad se skidalo, zreo, zelenkast, prezreo?

Komplet cela njiva je tako. To je verovatno rastur na adapteru.
Prvi put radim ovu njivu, ne bih znao više detalja. Znam samo ko je radio njivu pre mene. Jesenas sam njivu zatekao bilo istanjirano strnjište, poprilično je njiva delovala čisto....
Ja sam danas špartačem napravio redove, pa do jeseni šta mu bog da....

Kad neki misle da sve mogu raditi a to nije za njih......nekako mislim da se 80tih vise paznje pridavalo vrsidbi i sjetvi i bolje se odradivalo iako su bile primitivne masine nego danas......

Имам и ја тога, додуше не ове године. Сунцокрет иде на трећу годину и буде га и у следећем сунцокрету.

Na jednoj parceli suncokret mi izgleda kao da je dobio maglu od Dikambe, ali nije 100%. Komsija je prskao Adengom, a drugi komsija jos nije oprskao. Da li je moguce da je od buvaca ili neceg drugog?

Послато са M2006C3LG помоћу Тапатока

Мени је комшија опиздио три реда сунцокрета кад је кукурузе прско.Први је готов скроз за ова два ће видимо шта ће бити ,пријављено је сад треба да се израчунамо...

Na jednoj parceli suncokret mi izgleda kao da je dobio maglu od Dikambe, ali nije 100%. Komsija je prskao Adengom, a drugi komsija jos nije oprskao. Da li je moguce da je od buvaca ili neceg drugog?

Послато са M2006C3LG помоћу Тапатока
Najvetovatnije od dikambe, ona hoce da isparava posle prskanja i vetar nosi tu maglu , a suncokretu malo treba.

Мени је комшија опиздио три реда сунцокрета кад је кукурузе прско.Први је готов скроз за ова два ће видимо шта ће бити ,пријављено је сад треба да се израчунамо...
I od ta sva reda nema nista. Opstace nece se osusiti ali u zetvi neces imati dve kante suncokreta. Ostavi ih pa na kraju ovrsi samo njih dve i videces.

Nazad
Vrh