Suncokret 2023

Спремљен Конзул за жгадију ову пузећу и еко бустер за ову трчећу ,сунцокрет у фази ницања

То све што је лепо посејано и никло све олт нодет сејало тачно знаш кад видиш њиву шта је и трчало по њој🤣

danas sam obisao jednu njivu i primetio sam da nesto jede suncokret, vidim da koristite konzul pa me interesuje jel mora da nikne sav suncokret da bih ga prskao od ove gamadi?

Bacardi
Није све овако, има нешто што морам пресевати. Појеле га бубе и зечеви. Највеће питање је да ли поново посејати сунцокрет па приликом ницања прскати инсектицидом или посејати кукуруз?
6facb830910219a43cf3e0533c4d205c.jpg
b59b6e7ba4daa79c1b6bf5cbbe6f522f.jpg

I ja imam jednu njivu pojeli 50 %, sutra presevanje. Ostale sto je ok malo grickano danas dobile insekticid. Muka mi od ovog djubreta zvanog suncokret. Dodje mi da samo vrtim psenicu kukuruz. Jos ako bude cena 30 dinara, smucice mi se do kraja..

Imam i ja 2 parcele gde je bas los sklop,na jednoj sam usejao ,drugu nisam dirao,ostavio sam pa sta bude.I ja mrzim suncokret ,najkilavije sr... od biljke kad treba da nice,sve ga gricka i na povrsini i u zemlji.

Kod mene je svih 8.5 ha presejano kukuruzom.
Jelo ga je sve zivo i pod zemljom i iznad,golubovi,zecevi.Ostalo je mozda 10% sklopa. Do daljnjeg ga ne sejem.

Imam dosta palamide na državnoj njivi gde je suncokret, radio sam totalom gde su bili delovi pod palamidom, ali izašlo je još posle setve.
Da li je TBM dovoljan za to ili da tražim nešto jače?

Sent from my M2012K11AG using Tapatalk

Tbm jako lepo radi palamidu ali polako. Uništiće je sigurno ali će to da traje 2-3 nedelje, a za to vreme suncokret u palamidi će ozbiljno da zaostaje.

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

Imam dosta palamide na državnoj njivi gde je suncokret, radio sam totalom gde su bili delovi pod palamidom, ali izašlo je još posle setve.
Da li je TBM dovoljan za to ili da tražim nešto jače?

Sent from my M2012K11AG using Tapatalk
Sem TBM nemas nista drugo. Vibala tuce sirokolisne u svim suncokretima, ali na palamidu gotovo pa nikako.

Јуче сам обишао сунцокрет који је сејан 2 маја али једно 10-15% још треба да изађе.Хтео сам да га поливам Екобустером у комбинацији са Конзулом,али сачекаћу још који дан.Иначе код нас се нису жалили на инсекте и зечеве и колико видим сунцокрети су лепо никли у атару.

Јуче сам обишао сунцокрет који је сејан 2 маја али једно 10-15% још треба да изађе.Хтео сам да га поливам Екобустером у комбинацији са Конзулом,али сачекаћу још који дан.Иначе код нас се нису жалили на инсекте и зечеве и колико видим сунцокрети су лепо никли у атару.
Zečevi kod nas najviše prave sranja a ima ih ko gada, najgore što pase niz red a ne popreko pa ošiša u redu po 2-3m.

До којег стадијума или узраста пешчар једе сунцокрет? Управо пресејавам 2,5кј ем лоше ниче ем га нешто брсти не видим, да је зец па предпостављав да је пешчар али може бити свашта.

U kotiledonima je najjosetljiviji.Kada preraste tu fazu bubice mu ne mogu ništa.Zečevi ga koliko znam bar kod nas šišaju kada bude dosta veći.

Nazad
Vrh