Suncokret 2023

Baš je mali za setvu 22.04. Kada je bilo nicanje?
Evo jedan koji je posejan 23 ili 24 aprila....
fd5d3acf9e9747737805b0cf101b3bd9.jpg

Послато са SM-A225F помоћу Тапатока

I kod mene je sklop uzas na svim parcelama pod suncokretom,nikad ovako los sklop nisam imao ....ali mi ovde nemamo taj luksuz da mozemo sejati kukuruz kolko hocemo,kod mene licno je kukuruz svake godine na najmanjim povrsinama od ostalih useva,suncokret uvek najvise,i psenice.Jer kad zasusi na leto,kukuruz ako da 2-3t po ha je odlicno....

Zato kod mene niklo i ono što nije trebalo, one brazde gde je sejalica brljala i prepunjavala setveni aparat kao mišlinger da sam sejao.Prskao sam insekticidom da mi savest bude mirna, uspelo je, nema štete.Presevali su ljudi po selu, neko manje, neko više.

3 врсте до репице комплет поједене, види се да је на сваком изниклом прецвикана глава. Прскао Конзулом, одем јуче у обилазак и даље има пешчара колико нећеш. Још врхунац да те изнервира, нађем у њиви свеж траг воде и боцу Аденга од комшије преко пута.

Како кад се сеје пострни? Није касно још увек. Ја сам синоћ пресејао али сам сад ставио кукуруз.

Meni je prošle godine uspelo presevanje jer sam dejstvovao sa Nurelle D čim je počeo da niče.Kukuruz ne sme da se seje u tom ataru, unište ga svinje pa nema druge alternative.

Kod nas golubovi glavni problem. Mora se presejati samo je pitanje kad ce moci, ali do 3105 nije kasno za redovne hibride. Za kukuruz mi kasno, kad ce taj da se osusi??

Baća ne znam šta bih ti rekao.Nisam to pasirao da kucnem u drvo.Da pojedu nadzemni deo jesam i nije ni malo prijatna situacija.

Код мене је као код Сремца, појели га док је био у земљи. Увек је било да једу али оволико, тј целу њиву, никад. Јуче сам пресејао 4 јутра а имам на једној њиви можда трећину да су јели (негде око јутро и по). Ту није оволико поједено, највероватније ћу оставити тако јер како временска прогноза каже неће моћи да се ради ни целе следеће недеље.

Јел то семе заштићено било са нечим ? Ja сам га одрадио да имидаклопиридом и колико сам испратио пре кише успео је да изађе ,нису га јели.Сад шта ће бити после и да ли ће га јести и њакати то ћу тек видети.

Nazad
Vrh