Suncokret 2023

Moj neki zaključak, pre kada sam sejao suncokret oko 1 aprila nisam imao problema sa bubama i ostalim štetočinama(jedino zečevi), ove godine moglo je tek od 20 og aprila da se seje i sve ga dira, presejao neke bašte 7 maja, sad niče taj suncokret i opet ga gricka, seme tretirano duplom dozom imidaklopirida i isprskao juče konzulom, ostaje da se vidi šta će biti, nadam se da zbog ovog vremena neće ga dirati ovaj put

Jel se moze prskati viballom suncokret u 2 lista,posle kotiledona,jel mu smeta ?.
Edit:Nema veze,nasao post od prosle godine gde pise da ne treba koristiti viballu pre 2 para listova.

Poslednja izmena:
Време, ссссад!

Јуче пошкропио "Неому" са имазомоксом и сад да мерим време да ли ће се она опоравити брже него ја од тог жутила и застоја који јој следи за неки дан.

А хтео сам лепо да шпартам или шибнем "Вибалом", да не гледам то жутило, ал' Моша - к'о у пркос, њива се у добром делу поставила самораслим сунцокретом.

Kad se preseva suncokret samo kukuruz, gde se navuce gamad posle opet pojede. Nema spasa.

Послато са M2006C3LG помоћу Тапатока
Rašo prijatelju upravu si bio, obilazio danas presevan suncokret opet ga pojelo, čini mi se i više nego prvi put:ROFLMAO:
spremio seme kukuruza danas, sačekaću još neki dan i sejem u iste tragove,pa pred samo nicanje total, ima sirka iz rizoma ...
dal će biti nešto od tog kukuruza?

Време, ссссад!

Јуче пошкропио "Неому" са имазомоксом и сад да мерим време да ли ће се она опоравити брже него ја од тог жутила и застоја који јој следи за неки дан.

А хтео сам лепо да шпартам или шибнем "Вибалом", да не гледам то жутило, ал' Моша - к'о у пркос, њива се у добром делу поставила самораслим сунцокретом.
Nece ce ga u tom slucaju ni on suzbiti ako je samorast imi ili expres.. Sve sto ne skine 0.7 litara po ha u neomi nece ni 1.2 ali bar nema zutila..

I ja danas presejao jednu njivu suncokret na suncokret, posto nije velika svega 0.5 hektara prskacu insekticid kad krene da nice dva tri puta blizu mi skoro na kraj ulice bas da vidim mogu li da spasem. Prvi put pojeli oko 50%.....

I ja danas presejao jednu njivu suncokret na suncokret, posto nije velika svega 0.5 hektara prskacu insekticid kad krene da nice dva tri puta blizu mi skoro na kraj ulice bas da vidim mogu li da spasem. Prvi put pojeli oko 50%.....
Isti slučaj i kod mene, bašte iza sela, javi baš rezultat

Meni pojeli na 50 posto izniklih biljaka lisce ( sklop je i inace zbog stetocina uzasan,nema ni 10 posto biljaka)a i nalazio sam i zicara u samoj semenki koja je propala i pojedena,za 2 dana kako krenulo sunce malo ispod 8ha tj polovina posejanih povrsina. Da li raditi insekticid na crno i za par dana setva isto suncokreta plus zaprasivanje istog ili insekticid na crno i setva kukuruza u istim tragovima? Da li da projurim drljacom?

Ja sam posejao suncokret pre tri nedelje i oprsko ga na crno. Kad je poceo da nice ostale njive sam prskao insekt ovo sam preskocio je sam video pojedeno 50% ostavio par dana podrljao i danas presejao, nema trave samo cu sa fuzilejdom sirak a tretman od buba dva tri puta kad bude nicao za par dana jer ima vlage...

Rašo prijatelju upravu si bio, obilazio danas presevan suncokret opet ga pojelo, čini mi se i više nego prvi put:ROFLMAO:
spremio seme kukuruza danas, sačekaću još neki dan i sejem u iste tragove,pa pred samo nicanje total, ima sirka iz rizoma ...
dal će biti nešto od tog kukuruza?
Ja ću isto sad već treći put da sejem neke njive,a bio sam uporan baš zbog rizomskog sirka,elem u planu je kukuruz da ide u zemlju,red na red, i da oprskam njive sa dobrom dozom totala da taj sirak opaučim,pa šta nam bog da...

Nece ce ga u tom slucaju ni on suzbiti ako je samorast imi ili expres
Но једно, ни друго. На тој њиви није сејан никакав "клирфилд"/ИМИ до ове године, а веома сам сигуран да није ни "експрес", али то бих морао да погледам у тефтеру. Ал' свеједно, зар имазомокс не скида и самораст од "експрес" хибрида?

Nazad
Vrh