Suncokret 2013

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
LG hibridi ce ove godine biti skuplji izmedju 15-20% sto ako bi ostala cena koja je bila ove godine (465e čisto sumljam) bilo bi dobro. Medjutim danas čuo vest da Dijamant nece da ugovara suncokret na cenu od 380e. Zato mozda je pametno malo pricekati sa odlukom koliko suncokreta posejati.

Kakvi su hibridi Sunglobe?
Nisu to nikakvi novi hibridi, nego kombinacija nekog syngentinog hibrida i hemije, objasnjeno je u produzetku

- - - - - - - - - -

To su Syngenta hibridi ali uz dodatak njihove hemije! Znaci ova 3 paketa su marketinski potez da bi se kupovalo i seme i njihova hemija koja je dosta skuplja od konkurencije ali je i dosta pouzdana i dobra!E sad ko se pronadje u ovome...

Mislim da oni idu na to da cenu suncokreta dignu, a da uvaljaju hemiju , davajuci je povoljno kroz te kombinacije

Nisu to nikakvi novi hibridi, nego kombinacija nekog syngentinog hibrida i hemije, objasnjeno je u produzetku

- - - - - - - - - -

Mislim da oni idu na to da cenu suncokreta dignu, a da uvaljaju hemiju , davajuci je povoljno kroz te kombinacije
Verovatno velike zalihe od proslih godina,a rok istice ove,tako da...Sve odradjeno cisto komercijalno

Otprilike, racunam sada to mu dodje 20 evra jeftinije po setvenoj jedinici kada kupis u paketu, jer otprilike znam koje su cene hemije bile prosle godine.

Na Syngentinim hibridima suncokreta ne treba da dodaješ Furadan, tretirani su sa insekticidom- Cruiser.

Da li si mozda negde sejao kondi i neomu,mozda na neku istu parcelu?
Mene interesuje koliko ranije neoma stigne za rad.

Neoma je srednje rani,a kondi je srednje kasni.
Zato pitam.
A jednu njivu moram podeliti tako zbog clearfielda.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh