slobapatrola
Član
ala ce da bude suncokreta ove godineeeeeee
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
kondi,delfi i neoma najbolji su u Kikindi dok dolbi i adađo u Pancevu s tim da nisu drastično velike razlike na istom lokalitetu,ja planiram ove godine da posejem neomu ili adađo još nisam siguran a na toj parceli sam bacio 250kg 3x15 po lancu ili ti
( 417 kg/h )samo se dvoumoim dali ga sejati na 21,5 ili 24
Naredne godine povecavam setvu suncokreta sa 7 kj na 18 kj. Nije zbog ovogodisnje cene vec zato sto psenice posejem samo par kj., kukruza se plasim zbog suse pa ga smanjujem sa 30 na 18 kj a soja na onim parcelama gde sejem suncokret ne bi uspela pa ide samo na boljim parcelam, odnosno uspeva tamo samo u godinama sa dosta kise.
Drzacu se Neome koja mi se pokazala odlicno ove godine. Malo je mrzim zbog prokleto skupog Pulsara ali resicu problem isto kao i do sad prskanjem po redovima sa oko pola doze.
Mislio sam za sledecu kulturu,kao sto je Lord Ogy pisao,kako se zito zuti.ja sam nabelio dobro oko 70kg po kj pa sam imao i do 2300kg
ja sam zaorao 250kg polancuzaorite jedno 200 250kg 161616 ruske,i posejte malko gusce pa cete da vidite klko ce da imate suncokreta
Apsolutno,bilo je godina kada sam u kontinuitetu zaoravao,prihranjivao preko lista i svasta-nesto a preko 21-22 nisam imave godine i prosle bez grama djubriva 2250 i 2580 ove godine JUS-a... Pokazalo se da voli izrazito susnu i suvu godinu,jedna kisa u julu da mu padne i to mu je dovoljno!Dobar sklop ima jako bitnu ulogu za prinos...Sve je to u redu, ali ako nije njegova godina mozes bacati i 500 kg/kj i opet ne vredi!! Ova ce godina ostati upamcena po rodu suncokreta bar sto se tice naseg atara!!!