Stanislav
Član
Banacani koliko bacite i sta bacite od vestaka po jutru za suncukret i koji hibridi su vam se pokazali najbolje.Ja imam neku losiju parcelu 4-5 klasa,pa sam mislio da sejem suncukret jer prethodne dve godine je bio kukuruz...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: This feature currently requires accessing the site using the built-in Safari browser.
To su bas preterane cene nije istina da se suncokret nemoze kupiti moze i za manje pare otprilike grubo imaju po 50-60e po kesi ili ti 30-35 posto zarade pa racunajte ali to je samo gruba racunica jer kad vam uzmu suncokret tu je jos vlaga,necistoce,rastur pa se dodje do zarade od 40-45 posto na kesi malo li je,ako vam treba seme javite se na ppMeni je kondi stizao ranije od neome
Nego, u vezi semena sindjente, figurira neka cena od 230e /sj(kondi, dolbi , delfi) i 240/e (za neomu i adago), al su mi rekli da je to za placanje posle skidanja suncokreta, tj odbije se od predatog suncokreta, a za gotovo neznaju(neveruju) da li moze da se kupi kod njih. Isto mi rekli u 2 zadruge.To ocigledno rade da bi obezbedili sirovinu. Da li ce neko nabavljati seme za novac i gde?
Misle da ce nabavka semena suncokreta poceti posle 20 februara.
Banacani koliko bacite i sta bacite od vestaka po jutru za suncukret i koji hibridi su vam se pokazali najbolje.Ja imam neku losiju parcelu 4-5 klasa,pa sam mislio da sejem suncukret jer prethodne dve godine je bio kukuruz...
100 kg/kj NPK 3x16, i predsetveno 100 kg/kj AN-a. Od hibrida, Kondi, i Neoma. E, sad, ja cu tako ici, mada mi se cini da sto se tice suncokreta, bas i nema neke veze koliko bacis djubriva. Ako je njiva u dobroj kondiciji, mozes i da preskocis djubrenje.Banacani koliko bacite i sta bacite od vestaka po jutru za suncukret i koji hibridi su vam se pokazali najbolje.Ja imam neku losiju parcelu 4-5 klasa,pa sam mislio da sejem suncukret jer prethodne dve godine je bio kukuruz...
Sejac je bekerov,a hoce li biti manji prinos zato sto ide na 70cm medju redovima.i koliko normarno ide razmak izmedju redova?Ako je pneumatska sejalica u pitanju sve zavisi od velicine rupa na plocama. Mislim da na IMT sejalici rupe na plocama za setvu kukuruza su od 3.5 mm i sa tim plocama skoro da je moguce posejati i suncokret. Zato skoro vecina imaju problem sa setvom kukuruza sa tim plocama.