Suncokret 2013

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Visine je nesto malo preko kolena a vidim da se i on sprema da izbaci cvet a drugo 40% sklopa fali.Daj boze da gresim sa procenom ali....

Prinos zavisi u ovom slučaju i od broja biljaka po jedinici površine koji je smanjen, tako da me interesuje koji će prinos biti na kraju. Još ako si neki presejao pa da uporedimo ta dva prinosa i ekonomsku isplativost presejavanja tj. ostavljanja.

Moje parcele nemam presevane,osiguranje mi dotira razliku do 3t/ha.Kod drugara sam presevao ali je umesto sunc.posejan kukuruz tako da nista od poredjenja ali ima u ovom delu atara gde je presejano suncokretom pa napisacu sta bude bilo na kraju.

biry35.jpg

KONDI

Pčelaru potrebna lokacija za košnice na suncokretovoj paši u okolini Kikinde ili Zrenjanina.
Ako neko ima slobodnu parcelu i želi da je ustupi na dvadesetak dana neka se javi na broj
064 80 40 618.

moja neoma posle sinočnje kiše nekako mi je niska jedva da mi je do ramena a ja visok 175cm aima je i niže

sdc18452.jpg

sdc18453.jpg

sdc18447.jpg

Hoce li se izvuci
fotografija1191.jpg
fotografija1189.jpg
fotografija1192.jpg
Prskan kukuruz od siroke trave pa ga zakacilo.10 dan od prskanja,1 vrsta se osusila ima jos 5-6 ovakvih,zadnjih 2-3 dana cini mi se da je malo porastao.Sta mislite,redukcija prinosa je sigurna a da li ce uopste biti prinosa pitanje je?!Da li bi mozda tretman nekim tecnim djubrivom popravio situaciju?!
Savo ,šta bi sa ovim suncukretom ?

Malo je zaostao u porastu ali se izuvukao i pravice glavicu bez problema na oko od 1,2-1,3 metra visine otprilike,vec sada se nazire glavica.E sad kolika ce biti i kako ce do kraja ispasti,videcemo...Ja sam mislio nema nista od njega,ali cudna je biljka taj suncokret,divljacina...Bitno je da steta nije totalna!

@marko22

Spada u srednje kasni.
Ovaj suncokret je u Petrovcicu kod Zabrana, ovo je slikano sinoc 2-3 sata pre kise, tako da se nadam da se malo natoplo.

quote_icon.png
Citiram: savato
Hoce li se izvuci
fotografija1191.jpg
fotografija1189.jpg
fotografija1192.jpg
Prskan kukuruz od siroke trave pa ga zakacilo.10 dan od prskanja,1 vrsta se osusila ima jos 5-6 ovakvih,zadnjih 2-3 dana cini mi se da je malo porastao.Sta mislite,redukcija prinosa je sigurna a da li ce uopste biti prinosa pitanje je?!Da li bi mozda tretman nekim tecnim djubrivom popravio situaciju?!

ovo ko da nije poprskano ovi dana cugledati da nabavim bolje aparat za slike pa cu uslikati kako je meni magarac sredio suncokret prskajuci savoj kuruz pas ga jehba(obriano do zemlje a vetar nosio u 20-ti red kaze duvo vetar)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh