Suncokret 2013

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
ima za te bube poseban uređaj koi se montira na traktor i on skida te bube okreće ih na leđa i golica ih dok ne crknu da znaš vrlo je tražen taj uređaj u EU jer je ekološki 100%:osmeh::ppozdrav:

Evo nadam se da se ovde jasnije vidi o cemu je rec.. Ovo nisu mravi...

IMG1917.jpg

Dosta sam zagledao (naravno nisam mogao celu njivu) i nasao sam nekih 5-6 stabala sa tim Buvama... Sigurno ih ima jos... Jer su mnogo stetne po Suncokret???

U našem ataru ,suncukreta je znatno manje posejano nego predhodnih godina.

Kod nas se inače manje seje suncokret nego u Banatu, ali ove godine u našem ataru su povećane površine pod suncokretom, možda i za 50%.

Posle grada i danas.Ne obecava mnogo,mozda par stotina kg/ha.
fotografija07991.jpg

fotografija08002.jpg

fotografija09341.jpg

fotografija09331.jpg

- - - - - - - - - -

Ovde je Kondi posejan grad ga nije dirao i za par dana bi trebao da otvori glave.
fotografija09281.jpg

@dragane sto si pesimistican tako, meni je fin suncukret taj sto ga je udarao led sad, oporavio se lepo.....sto da bude par metara po he samo? :(

Milos88, bice i vise po ha nego sto Dragan kaze, ali deo prinosa je izgubljen zbog gubitka listova. Oni listovi koji su sada trebali da imaju najveću površinu i da vrše fotosintezu najvećim intenzitetom, njih nema zbog leda, ostali su ovi manji pri vrhu koji moraju da preuzmu taj posao.

Bas si lepo objasnio, u pravu si...vidi se i na biljci da nema tih listova, ali s obzirom kakav je bio, neverovatno se oporavio! Sta ti je borba za zivot...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh