Koristite zastareli preglednik. Možda neće pravilno prikazivati ove ili druge veb stranice. Trebali biste nadograditi ili koristiti alternativni pregledač.
Kao da mi neko javio da ce ovakva godina biti pa sejao prvo suncokret i sav lepo nikao a sada isto takvo sra..kao klolega diklofen imam sa kukuruzom pola njive 6 list pola 2 lista na nekim parcelama
Nista to nije novo,Raft,Goal... su herbicidi koji skidaju "tvrde"korove tipa cicak.palamida ali ostavljaju takve posledice na suncokret kao na slici.Bice sve ok tu,mozda za neki procenat nizi prinos ali bolje nego da ostanu korovi.
Sutra moram presejati 2kj suncokreta,prskan Gardoprimom na "crno" i fuzilejdom od sirka.Pitanje da li sejati ponovo suncokret ili mogu kukuruz.Pitam zato sto sam u deficitu sa semenom suncokreta,pa mozda budem morao zavrsiti kukuruzom.
Ipak mislim da je bolje suncokret, pre stici pogotovo Syngentini hibridi za vrsidbu...Ja sam prosle godine 8 maja sejao i imao rekordan prinos,tako da nije kasno za suncokret ali moze i kukuruz FAO 400
Prskan kukuruz od siroke trave pa ga zakacilo.10 dan od prskanja,1 vrsta se osusila ima jos 5-6 ovakvih,zadnjih 2-3 dana cini mi se da je malo porastao.Sta mislite,redukcija prinosa je sigurna a da li ce uopste biti prinosa pitanje je?!Da li bi mozda tretman nekim tecnim djubrivom popravio situaciju?!
Evo ja sam bio danas da obidjem moj suncokret LG 56.65, i kod mene ima onaj problem sa nicanjem o cemu je vec pricano ovde, neki su isterali tek pre 3-4 dana, tako da mogu reci da je sareno, inace nije prskano na crno, posto je sejan 22.04 i gledajuci onda prognozu kisa nije trebalo biti do 08-09 maja, tako da sam resio da ne bacam novce, prosle subote oprskan Kletox-om
Ovde se vidi kako nisu nikli jednako
Kletox je prilicno dobro odradio posao
I jedno pitanje koji je ovo korov??? Njega ima poprilicno